Una empresa catalana crea Bioo Lite, el test que fa servir l’energia de les plantes per recarregar qualsevol smartphone

Tothom sap que les plantes absorbeixen nutrients i energia aprofitant la llum del sol en un procés anomenat fotosíntesi. Un procés que durant molts anys s’ha intentat copiar creant noves tecnologies.

De moment, els panells solars són el més semblant a aquest procés, un dispositiu que capta l’energia de la radiació solar per al seu aprofitament. Però no imita el procés de les plantes a la perfecció.

Bioo Lite

I per què no utilitzar les plantes directament per generar energia? Aquesta és la idea nascuda a Arkyne Technologies, una empresa catalana situada a Barcelona, ​​que ha obert una campanya crowdfunding en IndieGoGo per finançar el Bioo Lite, el primer test que recarrega smartphones utilitzant l’energia de les plantes.

Un procés complex però funcional

Sembla un acudit, però no ho és, l’aparell és funcional, encara que el seu funcionament és una mica complex. El sistema s’aprofita de les substàncies que creen les plantes en fer la fotosíntesi, convertint el CO2 i aigua que absorbeix, en oxigen i compostos orgànics, els quals són expulsats per les arrels.

Es tracta en un procés metabòlic en el qual es donen una sèrie de reaccions químiques, però a grans trets es resumeix en l’obtenció de glucosa i oxigen partint de diòxid de carboni i aigua, i el resultat és el que aprofiten els bacteris del Bioo Lite.

A l’interior de Bioo Lite, es troba un elèctrode anaerobi que conté biomassa sòlida, en la qual habiten els microorganismes. Al centre es troba la unitat elèctrica i un espai amb oxigen. I tot això s’activa amb aigua abans d’inserir a l’interior del test la planta, com expliquen al vídeo.

Energia les 24 hores del dia

D’aquesta manera, el test és capaç de generar un corrent elèctric que podem aprofitar amb un port USB de 5V i 1.0A que sobresurt a la part superior, i al que li podem connectar un telèfon intel·ligent, una tauleta, o qualsevol altre dispositiu.

Bioo Lite

Des de Arkyne asseguren que el test genera energia elèctrica les 24 hores del dia, la suficient per a poder recarregar qualsevol dispositiu unes 3 vegades diàries. Aquesta energia també depèn de la planta escollida, sent així els cactus els menys recomanats.

De moment el projecte ja ha superat la meta de 15.000€ que es va posar, amb l’objectiu de lliurar els primers testos aquest desembre.

Bioo Lite

Des de la pàgina de IndieGoGo, és possible aconseguir un Bioo Lite de color blanc aportant 99 € per al finançament (89 € per temps limitat). Hi ha més possibilitats d’aportació, des de 10 € fins a 800 € en el qual s’obté un pack de 10 testos.

Més informació a IndieGoGo.