McLaren segueix mirant cap amunt 

Diuen que quan el moment econòmic no acompanya a la gran majoria de la població, alguns, els més rics, surten reforçats d’aquesta situació. Aquesta afirmació pot ser certa o no, segons el criteri de cadascú, però hi ha dades i xifres que ho demostren plenament. Una d’elles la facilitat McLaren que, tot i el seu nefast any a la Fórmula 1, les vendes de models de producció han pujat com l’escuma.

El passat 2015 serà recordat per la marca de Woking com un any senzillament sensacional pel que fa a la venda de models de producció. En concret, la marca ens diu que s’han entregat 1.654 superesportius repartits pels 30 països on McLaren hi és present.

Cert és que aquest alt volum de vendes va directament lligat a la gran quantitat de novetats que els de Woking han presentat duran el 2015 com el McLaren 570 S Coupé, el 540 C Coupé o el 675LT Spider. Així mateix, el 2015 també queda marcat per la finalització de la producció de les 375 unitats del gran model de la marca, el McLaren P1.

Aquesta dada de vendes no fa més que confirmar el creixement imparable des que McLaren va tornar a ressorgir ara fa cinc anys. Durant aquest temps, els de Woking han pogut ampliar la seva gamma, obrir nous concessionaris per tot el món i contractar nous treballadors. De fet, la marca ha hagut d’obrir un nou torn de treball que ha donat feina a més de 250 persones noves.

Com és normal en una empresa, McLaren seguirà treballant per autosuperar-se cada any i seguir ampliant la seva oferta de models per arribar a més possibles clients. Així mateix, també s’espera que aviat es presenti el substitut del P1 com a nou abanderat de la marca. Això sí, només tenen un petit problema per resoldre, el monoplaça de Fórmula 1.