El Hyundai ix35 Fuel Cell funciona amb pila de combustible

El Hyundai ix35 Fuel Cell ha batut el rècord de velocitat en terra d’un SUV produït en sèrie amb motor d’hidrogen a 152,24km/h (94,6 mph), la prova es va dur a terme sota les condicions adverses del Soggy Dry Lake Bed del desert de Califòrnia, Estats Units.

El Hyundai ix35 Fuel Cell és el primer vehicle de pila de combustible produït en sèrie, del qual s’han fet aproximadament unes 100 unitats d’aquest SUV que emet zero emissions movent-se pels carrers i carreteres del sud de Califòrnia. La primera unitat va ser lliurada al seu propietari al juny del 2014.

A més de batre el rècord de velocitat en terra, el Hyundai ix35 Fuel Cell va ser capaç de travessar fàcilment el terreny del desert que envolta el jaç del llac, beneficiant-se de la distància al terra d’un SUV compacte; també compta amb seients plegables i accés a la porta del maleter. És capaç de respondre a les diverses necessitats de transport de càrrega de les famílies més actives al mateix temps que cuida més del medi ambient.

El Hyundai ix35 Fuel Cell compta amb una autonomia homologada de 594 quilòmetres, la qual cosa el permet satisfer les necessitats de transport de moltes famílies de la regió del sud de Califòrnia, amb només un interval de recàrrega del combustible d’uns pocs minuts.

El sud de Califòrnia actualment té la major concentració d’estacions de servei d’hidrogen dels Estats Units i la seva infraestructura d’hidrogen a Califòrnia està creixent ràpidament amb una previsió de gairebé unes 50 estacions de cara al 2016. El Hyundai ix35 Fuel Cell és un bon exemple de com satisfer la creixent demanda dels clients en aquest segment. Tant Califòrnia com en altres Estats, s’estan centrant en un pla de zero emissions enfocat a la disponibilitat de l’hidrogen.