Red Bull provarà el nou sistema de protecció durant els entrenaments lliures del GP de Rússia

L’escuderia Red Bull provarà aquest divendres, durant una volta d’instal·lació en els entrenaments lliures del Gran Premi de Rússia, un nou sistema de protecció batejat com ‘Aero Screen’, una pantalla pensada per protegir al pilot sense molestar la seva visibilitat.

Red Bull muntarà la pantalla en un dels seus cotxes després d’obtenir el vistiplau dels seus pilots, l’australià Daniel Ricciardo i el rus Daniil Kvyat, que ja ho van provar en el simulador.

La Federació Internacional d’Automobilisme (FIA) planeja introduir alguna protecció addicional pel ‘cockpit’ dels cotxes a partir de 2017 i aquest ‘Aero Screen’ de Red Bull es postula com a alternativa al sistema ‘Halo’ dissenyat per Mercedes.

El ‘Halo’ té un pilar central que podria molestar la visibilitat dels pilots, mentre que el ‘Aero Screen’ és una pantalla completament transparent, com si es tractés d’una moto. No obstant, existeix el dubte de com podria afectar la pluja o possibles taques d’oli, inconvenients que encara no tenen resposta.