Red Bull i Renault seguiran units gràcies a TAG HEUER

Les notícies que envolten a Renault a la Fórmula 1 no paren de sortir de sota les pedres; ahir explicàvem que la marca francesa tornava a aquest Gran Circ com a escuderia després de comprar Lotus, i ara us informem que Renault seguirà subministrant propulsors a Red Bull, tot i les grans desavinences que s’han produït aquesta temporada entre les dues parts on, realment, el motor no ha estat a l’altura del xassís.

Així és com l’equip Red Bull de Fórmula 1 va anunciar ahir divendres que la propera temporada continuarà utilitzant unitats de potència fabricades per Renault, dins d’un nou projecte apadrinat per la marca suïssa de rellotges TAG HEUER, per la qual cosa el nou cotxe ha quedat batejat oficialment com a Red Bull Racing-TAG HEUER RB12.

Renault porta subministrant motors a l’escuderia Red Bull des de l’any 2007, però el descens en els resultats durant les últimes temporades havien obert tensions entre ambdues parts. Finalment i després de dures negociacions, es renova l’acord i la propera temporada l’equip austríac de Fórmula 1 iniciarà el seu desè any propulsat per la marca del rombe.

“Estem encantats que Renault hagi reafirmat el seu llarg compromís amb la Fórmula 1 i ens agradaria donar-los les gràcies per la seva contribució a l’equip des de 2007. La seva associació tècnica amb Ilmor (companyia britànica d’enginyeria) ens dóna confiança i estem desitjant disputar la temporada 2016”, va agrair el màxim responsable de l’equip, Christian Horner, a través d’un comunicat.

Aquest anunci arriba un dia després que Renault confirmés la compra de l’equip Lotus, amb el qual ja havia treballat entre el 2002 i 2009. “Renault tenia dues opcions: tornar al cent per cent o no fer-ho. Després d’un estudi detallat, he decidit que Renault estarà a la Fórmula 1 al 2016. La nostra ambició és guanyar encara que ens porti un temps”, va indicar aquest dijous el president de Renault, Carlos Ghosn.