“El referèndum serà la clau” per que CDC s’abstingui per investir Sánchez

0
Homs judici referèndum inhabilitació
Francesc Homs atèn els mitjans al Congrés dels Diputats | Diari Català (Foto: Europa Press)

Francesc Homs avisa a Sánchez que “si vol ser investit s’ha de comprometre a que el poble de Catalunya sigui consultat”

El president de Democràcia i Llibertat, Francesc Homs, creu que l’existència d’un referèndum “serà la clau de volta” que decidirà si hi ha investidura de Pedro Sánchez o no. En roda de premsa posterior al consell de l’Executiva de Convergència, Homs s’ha mostrat favorable a donar suport a la investidura del líder del PSOE però ho condiciona tot a la celebració d’un referèndum a Catalunya.

Homs considera que “la qüestió catalana està situada on volíem, en la negociació i en l’agenda” i ha enviat tota la pressió per desbloquejar la situació de la investidura al principal candidat, Pedro Sánchez, però demana al líder socialista a que es comprometi “a que el poble de Catalunya sigui consultat”.

Referèndum a la militància

A la mateixa roda de premsa, el responsable de règim intern de CDC, Francesc Sánchez, ha anunciat que el es presentarà una proposta al Consell Nacional del proper mes de maig per fer una consulta a la militància en la que es preguntarà si es vol fundar un nou partit o reformar l’actual.

Aquesta consulta, que s’hauria de celebrar a finals de maig, seria el pas previ al Congrés de CDC, previst pel juliol. Sánchez ha reconegut als mitjans que els membres de l’Executiva “han mostrat la necessitat d’acabar aquest procés amb una gran consulta a la militància i als simpatitzants que han participat”.

 

Compartir
Article anteriorFerit un nen en desprendre’s una rajola d’un edifici a Blanes
Article següentVuit ferits a l’incendi d’un pis a Sant Adrià de Besòs
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]