Reflexió a Sevilla sobre la mort

0
reflexio a sevilla sobre la mort - diari Català
Mémora

Més de 140 persones reflexionen a Sevilla sobre la mort com a ingredient de la vida

Més de 140 persones han assistit aquest dijous a Sevilla a la conferència promoguda per Mémora sobre la mort, com a ingredient temut però necessari de la vida, que ha comptat amb la doctora Maria Die Trill, psicòloga i directora d’Atrium Psicooncologia i Psicologia Clínica i membre del consell assessor de Mémora.

A la intervenció, ha plantejat que reflexionar sobre la mort equival a reflexionar sobre la vida i per facilitar aquesta reflexió a Sevilla sobre la mort, ha proposat integrar-la com a un element necessari de la vida.

Per a la ponent, el fet que les societats occidentals reneguin de la mort ha provocat que es creguin falsos sentiments d’immortalitat, fet que en dificulta una anàlisi serena, i arriba a generar una obsessió per protegir-se i evita gaudir de la vida, segons ha informat el grup en un comunicat.

Segons Die, un element fonamental d’acceptació del propi final seria dedicar més temps als processos de dol durant la vida, ja que d’aquesta manera es pot afrontar amb més seguretat el final.

Mémora, primer grup a Espanya i a Portugal de serveis funeraris, tanatoris, crematoris i gestió de cementiris, organitza conferències dins del marc de les reunions del seu consell assessor, una entitat que ajuda a trencar el tabú que encara existeix al voltant de la mort.