Més de 5.500 refugiats sirians arriben a Croàcia

0
Nens sirians recollint aigua a un campament de refugiats
Nens sirians recollint aigua a un campament de refugiats
Nens sirians recollint aigua a un campament de refugiats

Després que Hongria hagi tancat les seves fronteres, l’arribada de refugiats sirians a Croàcia s’intensifica

La policia croata assegura que han entrat al país 5.650 immigrants, xifra que supera els càlculs del govern, uns 4000 refugiats. La previsió és que els refugiats arribarien per seguir camí cap a Eslovènia, Àustria i acabar a Alemanya on continuen arribant amb major ritme. Les autoritats alemanyes han registrat l’entrada de més de 7.200 sirians aquest dimecres.

Les autoritats croates estan traslladant als refugiats fins als centres per a refugiats a Zagreb, encara que Zoran Milanovic, el primer ministre, ha advertit que no té capacitat per acollir als milers de Sirians que puguin arribar.

El degoteig de refugiats, durant gran part del dia d’ahir, va ser regular, fins i tot lent. Però segons fluïa la informació durant la tarda sobre la conveniència de creuar Croàcia per seguir el camí que un dia abans havia tallat Hongria, l’afluència de busos que arribaven a Sid carregats de refugiats i immigrants va anar creixent. Hongria, qui ha tancat les seves fronteres i va llençar gasos lacrimògens per frenar els intents de creuar la tanca.

 Canvis de ruta per migrar

Després de què dimecres Hongria tanqués les seves fronteres i llençar gasos lacrimògens per frenar els intents de creuar la tanca, els refugiats han hagut de buscar alternatives. Cada vegada que es tanca una ruta, una altra, més perillosa que l’anterior, s’obre. Sempre hi ha un altre lloc pel qual viatjar per als desesperats. Si per un país no hi ha manera, criden a la porta d’un altre país. Ara li ha tocat a Croàcia que, segons va dir Zoran Milanovic, donarà via lliure als refugiats que vulguin seguir el seu camí cap a Eslovènia.

Les autoritats croates van enviar aquest dimecres a un grup d’especialistes a la zona fronterera per assegurar-se que les àrees minades des de la guerra dels noranta estan degudament senyalitzades.

A les sis de la tarda, el centre d’acolliment improvisat en Tovarnik, estava abarrotat. D’aquí, en un degoteig constant, autobusos portaven als registrats fins a un campament en Jezêvo i d’aquí prosseguiran cap a Eslovènia.