Regidors independentistes escocesos participaran a la Diada

0
AMI
Membres de l'AMI a Lleida | Foto: AMI

L’AMI convida regidors independentistes amb l’intenció d’ampliar contactes amb el món municipal a nivell internacional

La presidenta de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), Neus Lloveras, ha assegurat aquest divendres que regidors independentistes d’Escòcia visitaran Catalunya en la Diada de l’11 de setembre convidats per l’entitat.

“La participació de regidors independentistes d’Escòcia en alguns actes va en la línia del que AMI va acordar en l’última executiva d’aprofitar contactes del món municipal per fer arribar a l’exterior les reivindicacions catalanes”, ha afirmat Lloveras en declaracions als mitjans a la Seu Vella, on s’ha reunit l’executiva de l’associació.

Lloveras ha plantejat a l’alcalde, el socialista Àngel Ros, que faci una consulta entre els lleidatans perquè siguin els ciutadans i no el consistori el que decideixi si adherir-se o no a l’AMI.

“Creiem que Lleida és una població en la qual una bona part de la ciutadania desitja estar a l’AMI i, per tant hem demanat a l’alcalde que consideri aquesta opció democràtica d’entrar a l’AMI o no, i ell ha dit que s’ho estudiaria”, ha assegurat.

Segons Lloveras, l’AMI vol posar-se a disposició de totes les entitats i associacions que participin en el debat constituent, i al mateix temps té previst fer una crida perquè se sumin el com més partits millor.