El RU incrementa nivell d’alerta terrorista per possibles atacs de grups nord-irlandesos

0
Theresa May UK
La primera ministra del Regne Unit, Theresa May | Foto: Foreign and Commonwealth Office

Els serveis de l’MI5 consideren que existeix una “alta probabilitat” d’un atac per part de grups nord-irlandesos

Els serveis de seguretat britànics (MI5) han elevat aquest dimecres a “substancial” el nivell d’alerta per possibles activitats terroristes de grups nord-irlandesos, perquè considera que existeix una “alta possibilitat” que es produeixin atacs a l’illa de Gran Bretanya de manera imminent.

El Ministeri de l’Interior britànic ha promès que treballarà amb les diferents autoritats per garantir que s’adopten “les mesures de seguretat apropiades” a l’actual amenaça, que segueix sent menor a la derivada d’organitzacions terroristes internacionals com Estat Islàmic o Al-Qaida.

La ministra de l’Interior britànica, Theresa May, ha lamentat que grups “dissidents” mantinguin l’activitat violenta malgrat tenir “poc suport” social. En aquest sentit, ha recordat en un comunicat que “l’àmplia majoria de la població” nord-irlandesa va expressar el 1998 el seu desig de “pau” amb els anomenats Acords de Divendres Sant.

May ha instat la població d’Anglaterra, Gal·les i Escòcia a seguir “vigilant” i alertar de qualsevol “activitat sospitosa” davant de la Policia. Tot i això, també ha demanat no caure en l'”alarma”, de tal forma que aquest nou avís no hauria d’afectar les “vides diàries” dels britànics.