El Regne Unit mantindrà les condicions als universitaris europeus

0
Joves biblioteca
Joves estudiant a una biblioteca | Foto: Europa Press

El responsable d’universitats del Regne Unit ha anunciat que les beques i ajudes als estudiants de la UE no varien pel curs vinent malgrat el Brexit

Bona noticia pels estudiants catalans i de la resta de la UE que pensin en el Regne Unit per estudiar el curs vinent, perquè aquest mantindrà el sistema de finançament, beques i ajudes als estudiants universitaris de la Unió Europea que es matriculin el pròxim curs 2017-2018, independentment del Brexit. Així ho ha anunciat aquest dimarts 11 d’octubre el responsable d’Universitats del Govern britànic, Jo Johnson.

En un comunicat, el British Council explica que als alumnes europeus que sol·licitin plaça en una universitat anglesa per al curs que ve se’ls aplicaran les mateixes condicions econòmiques i se’ls oferiran les ajudes existents fins que concloguin els seus estudis, no només fins a la sortida del Regne Unit de la UE. “Aquesta decisió és independent de les negociacions de la sortida del Regne Unit de la Unió Europea i és una mostra de la importància que tant universitats com estudiants britànics donen als seus companys europeus, considerats una font de riquesa intel·lectual i humana”, subratlla l’entitat britànica, que assegura que amb aquesta decisió s’acaba amb la “polèmica” i “preocupació” de famílies i estudiants.

Dels 125.000 alumnes europeus en Universitats britàniques aquest curs 2014-2015, gairebé 10.000 eren espanyols, segons indica el British Council, que recorda també que entre el 19 i el 21 d’octubre es farà a Madrid i Barcelona la Fira d’Educació britànica.

 

Compartir
Article anteriorEl TSJC notifica als membres del Parlament l’última resolució del TC
Article següentBadalona desobeeix i obre les portes de l’Ajuntament
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]