Tot tancat perquè Renault comenci la seva nova etapa a la Fórmula 1

Després d’anunciar el seu retorn a la categoria reina del automobilisme, el Grup Renault va confirmar ahir que divendres passat va completar “oficialment” la compra de l’escuderia Lotus de Fórmula 1 i que al febrer anunciarà el nou nom i l’estructura organitzativa.

“Divendres passat 18 de desembre, el Grup Renault i Gravity Motorsport Sarl, una filial de Genii Capital (accionista majoritari de Lotus), van formalitzar oficialment l’adquisició per part del Grup Renault d’una participació majoritària al capital de Lotus F1 Team Limited”, va indicar Renault en un comunicat.

La companyia francesa va assenyalar que el proper mes de febrer celebrarà un esdeveniment a París on donarà a conèixer “el nou nom de l’escuderia, l’estructura del organitzativa, els socis de l’escuderia i altres detalls”.

“Així mateix, s’ha nomenat un nou Consell d’Administració per assegurar el període de transició, amb Jérôme Stoll com a president i Cyril Abiteboul com a Director General”, va afegir sobre aquest tema el comunicat.

A més, Renault va puntualitzar que des que es va arribar a un acord el passat 3 de desembre “totes les parts afectades han estat treballant sense descans amb l’objectiu de complir totes les obligacions contractuals i legals dels acords per completar la transició”.

“Els equips tècnics estan realitzant grans progressos amb vista a tenir el monoplaça de 2016 llest per als tests a Barcelona a finals de febrer”, va sentenciar.

El president i director executiu de Renault, Carlos Ghosn, va anunciar el passat 3 de desembre la decisió del fabricant francès de tornar a la Fórmula 1 comprant l’escuderia Lotus, amb qui va compartir presència en el Mundial des del 2002 al 2009. En els seus 40 anys en aquest ‘Gran Circ’, Renault posseeix 12 títols del Mundial de Constructors, dos d’ells com a escuderia en solitari, al 2005 i 2006, gràcies als dos títols de l’asturià Fernando Alonso.