La quarta generació del Renault Scénic serà presentada durant el Saló de Ginebra

S’ha acabat, els monovolum tal hi com els coneixíem, deixaran d’existir. Sí, mantindran les capacitats d’espai, confort i habitabilitat, però el concepte ha avançat i la moda SUV i Crossover també vol menjar-se aquest tradicional segment. Renault ja va fer la primera incursió amb el nou Espace, però és que ara utilitzarà el mateix esquema (amb reducció de mides) per al nou Renault Scénic 2016.

La nova generació, la quarta d’aquest model, serà presentada oficialment al Saló de Ginebra que obrirà les seves portes el dia 1 de març. La marca francesa vol obrir nous horitzons en forma de crossover amb el Renault Scénic 2016 però sense perdre totes les característiques que el client busca en un monovolum tradicional com el confort, espai, facilitat, habitabilitat, etc. Tot i així i tal com hem dit abans, el concepte pur de monovolum es comença a perdre ja que el mercat demanda un estil de vehicle que, sincerament, té poc sentit. Els SUV i crossover poden tenir coses bones, no ho neguem, però el conjunt i, sobretot, el seu ús els converteixen en una contradicció constant. Tot i així, és innegable que és el segment amb més creixement i, poc a poc, va apoderant-se i esgarrapant altres estils de vehícles que no hauríem de deixar caure.

En qualsevol cas, el nou Renault Scénic 2016 es crea sobre la base del nou Megane, el que assegura un millor dinamisme, però amb qui més s’assembla és amb el ja mencionat Espace i, també, amb el Captur. La marca francesa ha buscat una compressió per apropar-se a les línies del petit SUV de Renault i per això s’ha buscat una major altura lliure al terra, augmentar la batalla i l’amplada dels eixos. Així mateix, el nou Scénic també obre la porta de la personalització amb colors força vius que ressaltin les sinuoses línies del “monovolum” mitjà de la marca.