Renault compra l’escuderia Lotus

Ja és oficial i no hi ha qui ho aturi, Renault torna a la Fórmula 1 per la porta gran quan més necessitat està aquest esport de nous aires que renovin l’ambient estancat que impera. Després d’uns anys on la marca francesa només ha estat present com a subministradora de propulsors a escuderies com Red Bull o Toro Rosso, ara dóna el pas endavant definitiu per tornar a tenir la seva pròpia escuderia.

El president i director executiu de Renault, Carlos Ghosn, ha anunciat la decisió del fabricant francès de tornar a la Fórmula 1 fent-se amb l’equip Lotus, amb qui ha compartit presència en el Mundial des del 2002 fins al 2009.

Amb 12 títols de Mundial de Constructors durant 40 anys d’història en aquest Gran Circ, la marca francesa es felicita a si mateixa en un comunicat de tornar al lloc que li pertany i on podrà formar part de l’evolució de la Fórmula 1.

Després de l’anunci el passat mes de setembre on Renault mostrava les seves intencions per comprar l’escuderia Lotus, la marca francesa confirma ara la seva intenció de tornar a la Fórmula 1, a través d’un comunicat en el qual expliquen el transcurs dels esdeveniments.

“Renault tenia dues opcions: tornar al 100% o no fer-ho. Després d’un estudi detallat, he decidit que Renault estarà a la Fórmula 1 al 2016. La nostra ambició és guanyar encara que ens porti un temps”, va indicar el cap de Renault, equip amb el qual l’asturià Fernando Alonso es va proclamar dues vegades campió del món amb Flavio Briatore com a director d’equip.

A més, el comunicat de la companyia francesa explica la urgència que tenen ara per completar la “adquisició de l’equip Lotus”, al mateix temps que emplaça al mes de gener per conèixer més detalls sobre la programació del seu retorn a la Fórmula 1.

Sens dubte estem davant d’una gran notícia amb la tornada d’un mite, el qual esperem que aporti el seu gra de sorra per millorar un esport que es troba en caiguda lliure.