Però manté els retards a la R2, R8 i R11

La vaga que el sindicat CGT havia convocat per aquest divendres ha quedat desconvocada durant la matinada, i el servei durant la jornada serà l’habitual excepte en les línies R2, R8 i R11, en les que per quart dia es mantenen les afectacions per un robatori de cable ocorregut dimarts.

Segons ha explicat Renfe a Europa Press, el servei ha començat amb els serveis mínims previstos, tot i que progressivament anirà reprenent la freqüència habitual després d’anunciar-se la desconvocatòria de l’atur.

Tot i això, en les tres línies afectades pel robatori de cable es manté una reducció en la quantitat dels trens que circulen de fins al 50%, retards de 20 minuts de mitjana en cada trajecte i serveis alternatius d’autobús en alguns trams.

La R2 es divideix en dues sublínies –Sant Celoni-Granollers-Gavà i Aeroport-Sant Andreu Comtal–, i en cadascuna d’aquestes circulen dos trens per hora i sentit, fet que suposa un descens de la freqüència d’un 50%.

En aquesta línia s’ha habilitat un servei complementari d’autocars directes a Sant Andreu Arenal des de Granollers Centre, Mollet del Vallès, Sant Fost, Montmeló i la Llagosta.

En la L8, que dóna servei entre Martorell i Granollers Centre per Cerdanyola UAB, el servei funciona amb normalitat entre Martorell i Cerdanyola Universitat, però està detingut entre Cerdanyola Universitat i Granollers Centre, on s’ha habilitat un servei alternatiu per carretera.

En la R11 –que cobreix el trajecte entre Portbou i Barcelona per Girona– circularan dos trens per hora i sentit, un servei pròxim a l’habitual.

ROBATORI DE CABLE

La incidència és conseqüència del robatori de 360 metres de cable del sistema d’electrificació produït cap a les 2.15 hores d’aquest dimarts en la bifurcació de Mollet del Vallès.

Com a conseqüència, un dels cables d’alta tensió va entrar en contacte amb altres conductors elèctrics de baixa tensió dels sistemes de senyalització, gestió del trànsit i seguretat, cosa que va provocar diversos incendis i greus afectacions en el sistema.