Renfe preveu normalitat al desconvocar-se la vaga que afectava a Rodalies

0
Foto: Europa Press
Foto: Europa Press
Foto: Europa Press

 

Els sindicats demanen un pla de reposició del personal

EP / La companyia ferroviària Renfe preveu per a aquest divendres normalitat en el servei després que CC.OO. i UGT acordessin suspendre les aturades parcials convocats amb la finalitat d’evitar molèsties afegides als viatgers després de l’incident registrat aquest dijous a l’AVE a Barcelona i el començament del pont festiu del Pilar.

Els sindicats van aclarir que això no suposa desconvocar el calendari d’aturades previstes en les companyies ferroviàries, sinó sol suspendre els d’aquest divendres.

Es tracta, per tant, d’un acte simbòlic, tenint en compte que les aturades es mantenen, estan convocats per més organitzacions sindicals (totes les del comitè d’empresa llevat del sindicat de maquinistes Semaf) i ja estan fixats els serveis mínims.

Els sindicats de Renfe i Adif, llevat del de maquinistes Semaf, tenien convocada per a aquest divendres una jornada d’aturades parcials en demanda d’un pla de reposició de personal i en protesta per la paralització de la negociació del conveni i la “venda” de la divisió de Mercaderies.

Les aturades suspeses d’aquest divendres formaven part d’un calendari de mobilitzacions que ja va suposar aturades similars els tres últims divendres i preveu mantenir-los dos divendres més (els dies 16 i 23).

En concret, es desenvolupen entre les 0.00 i les 2.00 hores, entre les 13.00 i les 15.00 hores i entre les 20.00 i les 22.00 hores.

Els sindicats convocants (CC.OO.,UGT, CGT, Sindicat Ferroviari i el Sindicat de Circulació) pretenen manifestar la seva protesta pel bloqueig que, segons asseguren, presenta la negociació del conveni col·lectiu de les dues companyies ferroviàries i reclamar un pla de reposició de personal amb incorporació de nous treballadors per tallar l’envelliment de la plantilla de les empreses.

Alhora, els convocants denuncien que Renfe i Adif estan externalitzant càrregues de treball a empreses privades, i demanen que no es “privatitzi” la divisió de Mercaderies de Renfe i que s’abordi un procés d'”anàlisis i negociació de les plantades de viabilitat de les societats filials de Renfe”.