La col·lecció de Kazumasa Katsuta s’integrarà al recorregut general del centre

La Fundació Joan Miró ens proposa aquests dies gaudir de la renovació de la col·lecció Joan Miró, una de les més importants del nostre país. A partir del dia 9 d’abril, l’exposició s’enriquirà amb la incorporació d’un conjunt de pintures procedents de col·leccions particulars. A més, la nova mostra se situarà de nou a les sales que l’arquitecte Josep Lluís Sert i Joan Miró van projectar per acollir les obres de l’artista en els seus inicis en l’art de la pintura.

Recuperació inèdita de peces clau del fons de la Fundació que permetrà a l’assistent divertir-se i aprendre de totes les etapes artístiques de Miró. Es pot descobrir el fort vincle que l’artista estableix amb els seus orígens i el caràcter universal de la seva obra. El nou plantejament de la col·lecció coincideix amb el 40 aniversari de la Fundació i reforça la seva singularitat: com a espai mediterrani en art, arquitectura i paisatge únics.

I és que aquesta nova presentació museogràfica ha estat possible als nous ingressos econòmics que la família Miró han dotat al centre durant aquesta temporada i, molt especialment, a la integració de la col·lecció anomenada ‘Kazumasa Katsuta (que es troba allotjada fins al moment en una sala específica) en el recorregut general de la col·lecció permanent.

La Fundació va obrir al públic el 10 de juny de 1975 i, des de llavors, s’ha convertit en un espai dinàmic on l’art de Joan Miró conviu amb la creació artística més contemporània.