Renta 2016: dimecres s’obre el termini per demanar cita prèvia

0
cita, Oficina de l'Agència Tributària a Barcelona.cita| Font: Wikimedia
Oficina de l'Agència Tributària a Barcelona| Font: Wikimedia

Aquells contribuents que vulguin realitzar o modificar la seva declaració podran demanar cita fins al 29 de juny

El passat 6 d’abril va començar el termini per a presentar l’IRPF de l’exercici anterior. Una declaració de la renta que per primera vegada recull la reforma fiscal del govern, i per tant inclou novetats tals com la rebaixa d’alguns tipus, canvis en algunes reduccions, i també la possibilitat d’utilitzar la nova eina digital Renta Web. Doncs bé, a partir de demà, dimecres, i fins al proper 29 de juny, els obligats tributaris tindran dret a demanar cita prèvia amb l’Agència Tributària (AEAT) amb l’objectiu de modificar o presentar la seva declaració de la renta del 2015. No obstant això, aquesta possibilitat només està subscrita a aquelles persones que guanyin menys de 65.000 euros anuals.

Aquells ciutadans que obtinguin un capital mobiliari superior als 15.000€ anuals tampoc podran beneficiar-se d’aquest servei. Com puc demanar cita? Per tal de poder sol•licitar-la, l’administració tributària posa al servei del ciutadà dos telèfons de contacte que són el 901 22 33 44 , i el 91 553 00 71. Cal precisar que l’horari d’atenció telefònic és de nou del matí a set de la tarda. Tanmateix, aquells que ho desitgin podran demanar-la a través de la pàgina web de l’Agència Tributària. I quin dia comencen les cites prèvies? Doncs bé, no serà fins el proper dimarts 10 de maig quan l’Agència Tributària començarà a materialitzar les primers cites. Un servei que es perllongarà fins el 30 de juny.

Documents necessaris

Per tal de poder ser atès durant la nostra cita prèvia és important que portem amb nosaltres tota una sèrie de documents. Quins són? Doncs , en primer lloc, hem d’acostar-nos a la nostra oficina tributària amb el nostre DNI original, i amb una fotocopia del DNI d’aquelles persones que apareguessin a la nostra declaració. Tanmateix, existeix la possibilitat de presentar la declaració de tercers o de membres de la nostra unitat familiar. En aquest cas serà necessari presentar una autorització firmada del titular de la declaració i una fotocopia del seu carnet d’identificació. A més a més, haurem de facilitar al gestor tributari el nostre número IBAN de compte bancària, i les referencies cadastrals d’aquells immobles que siguin de la nostra propietat, o de lloguer.

Finalment, l’Agència Tributària ha volgut recordar als contribuents que en vistes a les cites prèvies no realitzarà declaracions complementàries d’anys anteriors. També, s’ha de recalcar que els errors o les omissions comeses a la declaració de la renta seran de responsabilitat última del contribuent. En aquest sentit, és important senyalar al nostre gestor qualsevol canvi a la nostra vida familiar, en l’estat de petició o recepció de subvencions, en les referencies cadastrals, o en qualsevol altre aspecte que tingui a veure amb poder ser beneficiaris d’algunes deduccions. Així doncs, tan si es realitza la declaració de la renta de manera personal, o mitjançant un gestor, cal sempre repassar-la abans de confirmar-la.