Renta les dents sense pasta gràcies a la nanotecnologia

  0
  Renta les dents sense pasta gràcies a la nanotecnologia

  Renta les dents sense pasta gràcies a la nanotecnologia

  Nanotecnologia i líquids iònics per millorar la vida

  Des del principi dels temps l’ésser humà ha necessitat un raspall i pasta de dents per mantenir la seva boca sana i fort, que diuen els anuncis de dentifricis. Bé, igual no des de fa tant temps perquè resulta difícil imaginar-se als troglodites rentant-se les dents mentre es tapen amb la pell d’un bisó.

  Encara que per a la teva informació, els primers indicis d’higiene dental es remunten a l’any 3.000 a. de C. El raspall i la pasta van venir una mica després. És més, el raspall més semblat al que usem ara –els de truges de niló- no va aparèixer fins a finals dels anys 30 del segle passat. Li van cridar raspallo miracle. Des de llavors ha plogut molt i hem arribat fins als raspalls elèctrics, que para molts és el més revolucionari al món de la higiene bucal.

  No obstant això, des d’aquest home de les cavernes l’espècie ha evolucionat el seu i ara també el de la higiene dental: acaba d’arribar un invent des de el Japó i que ens evita fins i tot haver d’usar pasta dentifrícia. El dissenyador nipó Kosho Ueshima ha presentat recentment en la Design Week de Milà el seu projecte Misoka, un raspall que solament necessita aigua per netejar la teva bufona dentadura.

  Aparentment Misoka és un raspall a l’ús, amb els seus filament de niló i tota la pesca. El secret està darrere d’elles i en la companyia especialista en nanotecnologia Yumeshokunin Co. LTD. Estudis clínics realitzats en Shiken, Japó en el 2008 confirmen l’efectivitat del titani per eliminar bacteris. Aquests estudis van concloure que el raspall Soladey augmenta el PH de la boca en diversos punts si el raspall rep una quantitat suficient de llum.

  El raspall iònic conté una barra de diòxid de titani fotosensitiva. Quan s’exposa a la llum i a l’aigua, la vareta semiconductora de titani allibera ions negatius que en unir-se a la saliva desintegren de forma efectiva la placa dental. El raspall Soladey elimina els bacteris nocius de la boca sense necessitat d’usar dentifrici.

  Els filaments són d’una milmilionèsima de metre de longitud i estan cobertes de nanopartícules d’ions minerals que s’alliberen quan agitem el raspall dins d’un got d’aigua. Entre les bondats d’aquest raspall està que tindrem una higiene bucal més profunda al mateix temps que donem una dosi extra de protecció al nostre esmalt dental, que és la capa que protegeix les nostres dents d’agressions externes.

  L’acció dels ions elimina la placa a un nivell molecular, redueix els nivells de bacteris i de biofilm en la boca, elimina taques de cafè i tabac, rejoveneix i estimula els teixits gingivals i redueix el mal alè.
  Nombrosos testimoniatges de fumadors afirmen que taques impossibles d’eliminar van desaparèixer en unes setmanes amb l’ús diari de Soladey sota una bona font lluminosa.

  Quan els ions alliberats en exposar-se el raspall Misoka a una font de llum es barregen amb la saliva canvien temporalment la polaritat de la superfície de les dents, evitant que la placa s’adhereixi a la superfície dental. Els ions desintegren la placa en llocs als quals no es pot accedir amb les truges del raspall, ni amb esbandides, pasta dental o raspalls interproximals.

  Segons el seu creador el Misoka, a més d’ajudar a mantenir nets i sans les nostres dents, és ideal si volem eliminar les taques que els cobreixen, com les que surten en prendre cafè o fumar. Per ser-te sincers aquest raspall ja té una llarga trajectòria a el Japó, on ha venut més de dos milions d’unitats. Es comercialitza des de 2007, però ara el seu creador vol traspassar fronteres i la idea és que els europeus i resta d’occidentals rentem les nostres dents amb el seu iònic invent.

  L’única pega, per posar alguna, és que cal canviar de raspall cada 30 dies perquè la nanotecnologia del capçal perd la seva efectivitat. Pel que sembla, misoka significa en japonès ‘últim dia del mes’, així que amb el nom no s’han fet fallida molt el cap.

  A més, el cos està fet amb plàstic, així que entre que cal tirar-ho en un mes i el poc ecològic que sembla, l’única cosa que t’estalvies és en pasta de dents. De moment no hi ha un preu per a Europa.