La UE acorda repartir 120.000 refugiats sirians tot i l’oposició d’alguns països

0
Milers de refugiats esperen per entrar a la Unió Europea
Milers de refugiats esperen per entrar a la Unió Europea
Milers de refugiats esperen per entrar a la Unió Europea


Tot i l’oposició d’alguns països de l’est s’aprova finalment per amplia majoria el repartiment de 120.000 refugiats sirians

La Unió Europea acaba d’aprovar per majoria qualificada el repartiment dels 120.000 refugiats que havien estat proposats per la Comissió Europea, amb un marge de dos anys per a reubicar-los. 66.000 refugiats procedents dels centres d’acollida a Grècia (50.400) i Itàlia (15.600) seran reubicats amb immediatesa, mentre que la resta seran reubicats l’any vinent.

[quote]Molt aviat ens adonarem que l’emperador està despullat, avui s’ha perdut el seny.[/quote]

Aquestes declaracions han estat fetes aquesta tarda per part del ministre d’interior Txec, Milan Chovanec, al seu compte de twitter. La República Txeca juntament amb Hongria, Eslovàquia i Romania ha votat en contra de la proposta per repartir els refugiats, tot i els intents d’arribar a una proposta consensuada. Tot i la seva oposició al sistema de quotes, se’ls imposarà de totes maneres un nombre de refugiats als que hauran de donar asil.

D’altra banda, l’Alt Comisionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR), ha assegurat a través de twitter que “el programa de reubicació sol, en aquesta etapa de la crisi de refugiats d’Europa, no serà suficient per estabilitzar la situació” i que en només 20 dies arriben 120.000 refugiats al continent europeu.

L’acord, aprovat per una amplia majoria de països, suposa un pas endavant en les negociacions per a l’acollida de refugiats, que ja havien fracassat en anteriors ocasions, però tal com ha afirmat l’ACNUR queda molt lluny de ser la solució a llarg termini del problema.