Repsol reduirà en 750 treballadors

0
Repsol
EP- Repsol
Repsol
EP- Repsol

La petroliera preveu desinvertir 5.100 milions en ‘upstream’ i 1.100 milions en ‘downstream’

Repsol farà a Espanya la meitat de la reducció total de plantilla prevista per als pròxims tres anys, de manera que la força laboral de la companyia al país quedarà reduïda en uns 750 treballadors, segons ha informat la direcció al Sindicat de Treballadors de Repsol (STR).

STR ofereix aquesta informació després d’haver participat al costat dels altres dos principals sindicats de Repsol en una trobada amb la direcció sobre el Pla Estratègic 2015-2020 presentat dijous, en què es preveu una retallada de les inversions del grup i un pla de desinversions per fer front a l’escenari de baixos preus del petroli.

Després de conèixer l’impacte de l’ajust de plantilla a Espanya, que Repsol s’ha compromès a afrontar de manera “responsable”, els sindicats han convocat de manera urgent la taula de l’acord marc perquè se’ls ampliï informació.

El pla d’ajust de Repsol, anunciat a començaments d’aquest mes, passa per reduir a tot el món en un 6%, o en 1.500 persones, una plantilla formada per prop de 25.000 treballadors.

En la roda de premsa de presentació del pla estratègic de dijous, el conseller delegat de la companyia, Josu Jon Imaz, va assegurar que l’ajust es portarà a terme a l'”estil Repsol, de manera responsable i acordada”.

A la reunió amb els representants dels treballadors, la direcció ha desmentit a més, segons STR, que les desinversions previstes per 6.200 milions prevegin la venda d’algun dels complexos industrials tant de refinació com de química de la companyia.

De l’import total de desinversions, 5.100 milions correspondran a exploració i producció (‘upstream’), mentre que els restants 1.100 estaran relacionats amb l’àrea de refinació, màrqueting i distribució (‘downstream’).

REBUIG AL DIVIDEND.

El sindicat ha aprofitat per traslladar a la direcció de l’empresa el seu “malestar” i “desacord” amb la política de retribució a l’accionista. “No entenem com es pot mantenir un dividend d’un euro per acció en aquest entorn tan advers de preus del barril de cru”, afirma.

Per a STR, part de l’import dedicat a retribuir a l’accionista hauria de dirigir-se a mitigar el deute actual del grup, situat en 13.400 milions d’euros. La decisió de repartir un euro de dividend té com a objectiu, segons la seva opinió, “donar satisfacció” a Sacyr, que “necessita imperiosament aquest nivell de dividend per fer front als interessos del seu deute”.

[quote]”Tots els treballadors d’aquesta companyia veurien amb molt bons ulls que el consell d’administració de Repsol no seguís els dictàmens d’aquest accionista que sol està en la companyia amb un interès especulatiu, i li importa ben poc el pla industrial”, afegeix el sindicat.[/quote]