Repsol ven per 652 milions part del Gas

0
Repsol
EP- Repsol
Repsol
EP- Repsol

Repsol ven la part afecta a Gas Natural i Redexis Gas

EP/Redacció- Repsol ha acordat la venda de part del seu negoci de gas canalitzat a Gas Natural Distribució i Redexis Gas per un import total de 651,5 milions d’euros, cosa que ha generat una plusvàlua aproximada després d’impostos de 367 milions, ha informat la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Després d’aquest acord, la companyia presidida per Antonio Brufau manté una cartera d’instal·lacions de gas canalitzat amb capacitat de subministrament per a 141.535 clients, de caràcter regional, amb els quals continuarà amb la seva operativa habitual.

Aquests acords de venda, que es completaran durant els primers mesos del pròxim any, queden subjectes a l’obtenció de les corresponents autoritzacions administratives.

D’aquest gruix de l’operació, Redexis Gas ha acordat adquirir a Repsol un total de 53.760 punts de subministrament canalitzat de gas liquat del petroli (GLP) i 213 quilòmetres de xarxa de distribució a deu comunitats autònomes on és present.

Amb aquesta operació, la gasista ha adquirit, comptant operacions anteriors, un total de 71.530 punts de subministrament canalitzat de gas propà i 270 quilòmetres de xarxa de distribució a la petroliera, per un import total de 136 milions d’euros.

Aquestes adquisicions permetran al grup Redexis Gas arribar als 551 municipis, al llarg de 26 províncies, a les deu comunitats autònomes on és present.

Després d’aquesta operació, Repsol supera el volum de 1.000 milions de dòlars (uns 890 milions d’euros) en desinversions en actius no estratègics que va anunciar després de la compra de Talisman.

Amb l’adquisició de la canadenca, Repsol ha aconseguit un important augment en la producció i la quantitat i qualitat dels seus actius, i ha iniciat un programa d’optimització de la seva cartera.

VENDA DE CLH I BLOCS A BG GROUP

En línia amb aquest programa, la petroliera va sortir el passat 25 de setembre de l’accionariat de CLH després de la venda del 10% del capital de la companyia logística per 325 milions d’euros, amb una plusvàlua de 300 milions d’euros.

Alhora, va acordar la venda a BG Group de la seva participació en 3 blocs exploradors de l”offshore’ canadenc per 70 milions de dòlars (uns 63 milions d’euros).

Al mateix temps que duia a terme aquest programa d’optimització d’actius, Repsol va assolir un rècord de producció de 700.000 barrils equivalents de petroli al dia, fet que suposava duplicar-la respecte als 355.000 barrils equivalents de petroli al dia de mitjana el 2014.

Aquesta fita va ser possible gràcies a la incorporació de nous projectes de producció als Estats Units, Canadà, Sud-est Asiàtic, l’Amèrica Llatina i Noruega, derivats en gran part de l’adquisició de Talisman.

La integració de la companyia canadenca també ha permès a la companyia incrementar les seves reserves un 55%, fins a arribar als 2.200 milions de barrils equivalents de petroli.

NOU PLA ESTRATÈGIC

Repsol presentarà el 15 d’octubre el seu nou pla estratègic 2016-2020, que serà el primer des que Josu Jon Imaz es va convertir en conseller delegat del grup i va assumir les funcions executives.

El pla condensarà l’estratègia de la companyia per al seu futur pròxim després que el mes de maig passat completés l’adquisició de la canadenca per més de 7.500 milions d’euros.

A final de juliol, Repsol va elevar les seves previsions de sinergies derivades de la integració de Talisman per al 2015 i de beneficis operatius per al 2016, i alhora va avançar el disseny d’un pla estratègic en què la idea és mantenir un dividend d'”un euro i en scrip”, segons va dir el director econòmic i financer de la companyia, Miguel Martínez.