Rescatats vuit submarinistes a Arico (Tenerife)

0

La Guàrdia Civil ha identificat a tots els submarinistes que eren de nacionalitat estrangera

Els serveis d’emergències han procedit cap a les 11.20 hores d’aquest dissabte al rescat de vuit persones que practicaven submarinisme a la Platja de Las Eras, a uns 50 metres de la costa de Arico (Tenerife), presentant una d’ells un ofegament incomplet, segons informa el Centre Coordinador d’Emergències i Seguretat (Cecoes) 112.

En aquest sentit, uns banyistes de la zona han aconseguit socórrer diversos submarinistes amb l’ajuda del monitor de l’escola de busseig, abans de l’arribada dels recursos d’emergències.

Una vegada al lloc, el personal de l‘helicòpter Helimer de Salvament Marítim ha rescatat dos afectats que es trobaven sense lesions i els ha traslladat a l’Aeroport Reina Sofia.

Per la seva banda, el personal del Servei d’Urgències Canari (SUC) ha fet l’assistència i trasllat de l’única afectada, una dona de 61 anys i nacionalitat sueca, que havia estat rescatada i que ha presentat un ofegament incomplet i síndrome d’immersió de caràcter greu, per la qual cosa ha estat traslladada en una ambulància al Complex Hospitalari Universitari de les Canàries.

Finalment, la Guàrdia Civil ha identificat a tots els submarinistes que eren de nacionalitat estrangera i ha fet les diligències corresponents, mentre que Bombers de Tenerife i personal de Protecció Civil han col·laborat en la resolució de l’incident.