Resolució 8K en sol 17,3 polzades, gràcies Japan Display

  0
  Resolució 8K en sol 17,3 polzades, gràcies Japan Display

  Resolució 8K en sol 17,3 polzades, gràcies Japan Display
  Japan Display ha mostrat el seu nou panell de 17,3 polzades, amb resolució 8K a 120 Hz

  El fabricant de pantalles Japan Display ha anunciat que ja tenen un prototip funcional de pantalla de 17,3 polzades amb resolució 8K (7680 x 4320 píxels) i que funciona a 120 Hz. Això ens deixa una densitat de res menys que 510 píxels per polzada, i amb una profunditat de color estàndard de 24 bits, tenim 8K a 120 Hz i 24 bits = 120 Gbps d’amplada de banda de vídeo sense comprimir. Gairebé res.

  Per aconseguir-ho, Japan Display ha utilitzat un mòdul LCD basat a la tecnologia LTPS (Low Temperature Poly Silicon), que a més de comprimir la citada resolució 8K real amb un espectre de color RGB, proporciona amplis angles de visió com els panells IPS, alt contrast i una gran profunditat de color. Es tracta segons ells de la propera generació de panells que s’utilitzaran en tot tipus de dispositius d’aquí a pocs anys. No podem saber si això es farà o no realitat, però el que és cert és que es tracta de tota una fita en l’avanç de la tecnologia.

  De moment solament és un prototip i no hi ha pensats models comercials, això sí, ja que entre altres coses no han parlat del cost que tindrà fabricar aquest tipus de panells, però segur que és elevat. En qualsevol cas, aquí teniu un resum de les seves característiques:

  • Tipus de pantalla: LTPS TFT, transmissive IPS mode.
  • Grandària de pantalla (diagonal): 17,3 polzades (43,9 cm).
  • Resolució: 7680 x 4320 RGB.
  • Densitat de píxels: 510 PPP.
  • Luminància: 500 cd/m2.
  • Relació de contrast: 2000:1.
  • Angles de visió: 176 graus (CR>100:1).
  • Taxa de refresc: 120 Hz.

  A partir d’aquí entra en joc l’habitual discussió sobre si necessitem panells de tamaña resolució i el maquinari necessari per moure-la, ja no solament per la resolució 8K, sinó perquè aquest model que proposa Japan Display té com hem comentat abans una taxa de refresc de 120 Hz, el doble de l’habitual.

  En qualsevol cas aquí està la fita en l’avanç de la tecnologia. Sens dubte és interessant cap a on s’estan canalitzant les coses en l’àmbit dels panells de visualització per als anys vinents.