137 restaurants del Vallès Occidental potencien que els clients s’emportin les sobres

Un total de 137 restaurants de 18 municipis del Vallès Occidental formen part de la campanya ‘Acaba’t el plat a casa‘ que consisteix que els clients es portin les sobres.

És el segon any d’aquesta iniciativa, impulsada pel Consorci per a la Gestió de Residus, que s’ha presentat aquest dimecres, i està emmarcada en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus –que se celebra entre els dies 21 i 29 d’aquest mes –, segons ha informat el Consorci del Consell Comarcal del Vallès Occidental en un comunicat.

La iniciativa pretén reduir el menjar que tiren els restaurants fomentant que els clients portin els seus propis envasos, a més de les millores ambientals d’aquesta mesura, també comporta resultats socials i econòmics.

Tot i això, el Consorci ha repartit fins ara més de 10.000 carmanyoles entre els restaurants, a més, i com a novetat, tant aquests envasos com les bosses de plàstic són d’un sol ús i de material orgànic, que es transformaran en compost, així es contribueix a l’objectiu de reduir l’impacte ambiental.

L’any passat, quan es va posar en marxa, 122 establiments van participar en la campanya i es van donar més de 14.000 carmanyoles.