Aquest Lamborghini Miura SV comença una vida completament restaurada

Sens dubte el Saló de Ginebra és el gran aparador mundial de l’automòbil, allà és on la gran majoria de marques presenten les novetats més interessants per a aquell mateix any. En aquesta edició ho hem tornat a veure i Lamborghini ha estat un bon exemple d’això. La marca italiana va presentar el Centenario LP770-4 però, fa més de 45 anys, allà mateix també es mostrava un nou model que deixava bocabadats a tots els assistents; parlem del Lamborghini Miura SV presentat al 1971, el qual, ara, la marca ha decidit donar-li una nova vida restaurant-lo completament.

Aquest gest serveix per homenatjar al preciós model i, de pas, presentar-lo oficialment en el Concurs d’Elegància d’Amelia Island que va començar el passat dia 11 de març i va finalitzar ahir mateix. Com aquesta unitat de Lamborghini Miura SV va ser presentada a Ginebra, es tracta d’un prototip de preproducció i, per tant, un model absolutament únic.

Estava construït a partir de diferents elements provinents del Miura S, encara que també va aportar personalitat amb nous enfocaments que després es van instal·lar en el Lamborghini Miura SV de producció. Sota aquests paràmetres, la unitat ha estat completament restaurada a partir d’imatges i documents de l’època que marcaven els temps del model. D’aquesta manera, la marca italiana s’ha assegurat un treball calcat al model que es va exposar al Saló de Ginebra d’aquell  temps. Òbviament, un treball així no és gens fàcil i, malgrat haver seguit gairebé tots els passos, alguns elements necessitaven ser reemplaçats ja que el seu estat no era l’òptim.

Sens dubte, la marca ha fet un gran treball amb aquesta unitat de Lamborghini Miura SV i, per això, es mereix formar part del museu de la marca al costat dels models que ja es troben allà exposats.