Restauren unes talles a Sant Feliu de Girona

0
Talles Esglesia Sant Feliu de Girona
Foto: Mª Del Carmen Feliu

Dues talles policromades del segle XVI de l’església de Sant Feliu de Girona han sigut restaurades

El Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC) ha restaurat dues escultures de la reixa de l’altar més de l’església de Sant Feliu de Girona, que originalment formaven part del retaule de Sant Feliu, ha informat aquest divendres la Conselleria de Cultura.

Entre els anys 1504 i 1520, a l’església de Sant Feliu es va construir un gran retaule, que va presidir el presbiteri fins que va ser desmuntat el 1936, i que ara es conserva dividit, una bona part al Museu d’Art de Girona i altres elements es conserven a l’església.

En la seva elaboració de les escultures van participar diversos artistes com Joan Venetrica, Pere Robredo i Joan d’Aragó, i es té indicis que les talles, ara restaurades, són obra de Joan d’Aragó.

Les taules pintades més petites del sotabanc són de Perris de Fontanes, i Joan de Borgunya va ser l’autor de les sis grans taules, amb escenes de la vida i martiri de Sant Feliu, que es van portar a terme entre 1518 i 1520.

Les escultures de Sant Feliu i Sant Narcís es trobaven fins ara en molt mal estat de conservació, amb brutícia, enfosquiment causat pel fum, esquerdes i pèrdua de policromia.

A més, les cares dels sants es van retocar en algun moment, cosa que s’ha descobert durant la neteja i es pot concloure que les cares no són propis del segle XVI i que les mans de Sant Narcís segurament van ser retocades o substituïdes.