El davanter xilè Alexis Sánchez torna al Camp Nou per enfrontar-se al seu ex equip, el FC Barcelona, i davant d’una afició que li va veure fer el millor i el pitjor

Alexis Sánchez torna al Camp Nou amb la samarreta de l’Arsenal per enfrontar-se al FC Barcelona, equip en el qual va jugar durant tres temporades. El ‘Niño Maravilla’ és un d’aquells jugadors que són recordats a Barcelona per veure’l fer el millor o el pitjor, encapçalant una llarga llista de noms on també hi són noms com Patrick Kluivert o Zlatan Ibrahimovic.

El davanter xilè va ser un davanter atípic durant la seva estança al Camp Nou. De vegades un geni, de vegades un desastre. Alexis Sánchez era o bé capaç d’entrebancar-se ell sol mentre intentava regatejar un rival o bé d’inventar-se una vaselina magistral des de fora de l’àrea per superar el porter en un clàssic contra el Real Madrid. És innegable la seva qualitat, però la seva irregularitat va precipitar la seva sortida del club per fer caixa i poder fitxar Luis Suárez.

Tot i aquesta irregularitat, Alexis Sánchez va deixar bones xifres vestit de blaugrana. El davanter xilè va marcar 47 gols en els 141 partits que va disputar amb el FC Barcelona, anotant 15 dianes a la seva primera temporada, 11 a la segona i 21 a la tercera. Una mitjana d’un gol cada tres partits que van justificar els 40 milions que l’Arsenal va pagar per emportar-se’l a l’Emirates. Ara, a l’equip londinenc és un dels homes perillosos i la defensa blaugrana haurà d’estar atenta.