100.000 euros l’any, pòlisses de salut, estudis pels fills… així són les retribucions dels directius de TMB

0
TMB, sou
Foto: TMB

El diari digital Vilaweb ha tingut accés als contractes del conseller delegat de TMB i del seu adjunt. Pels treballadors de TMB, un dels problemes més greus que afecten l’empresa és la diferència de salaris entre la plantilla i els directius. Els contractes i els pressupostos de TMB mi s’han fet públics.

 

A poques hores d’iniciar-se la primera jornada de vaga de metro i autobús, l’alcaldessa de Barcelona Ada Colau i la regidora de Mobilitat i presidenta de TMB Mercedes Vidal va fer pública la remuneració dels conductors i personal dels transports metropolitans – uns 33.000 euros anuals – i la qualificar com a digna, donant a entendre que no cedirien en un augment de sou de la plantilla.

Aquesta compareixença va molestar molt els vaguistes de Metro i autobús, ja que un dels cavalls de batalla entre la plantilla i l’administració de TMB són els sous dels directius i consellers, que mai s’han fet públics, però és sabut dins les cotxeres que superen de llarg els sous dignes dels treballadors.

El diari digital Vilaweb ha tingut accés als contractes del conseller delegat, Enric Cañas, i del seu adjunt, Pau Noy. El primer cobra 105.000 euros bruts l’any, i el segon 60.000, per dedicació completa – entre salari base i complements variables -. A més, aquests directius de TMB tenen dret, per contracte, a “beneficis socials” com pòlisses de salut, formació pels seus fills, tiquets de guarderia, dietes de menjar, passis gratuïts de viatges… I bonificacions pels anys treballats a l’empresa, el que es coneix com a Bodes de Plata.