Review MSI GT80 Titan SLI (GT80S 6QF)

A finals d’octubre de l’any passat, MSI va anunciar un portàtil amb teclat mecànic, amb l’eslògan de ser “el primer del món” en incloure aquesta qualitat. Parlem del MSI GT80 Titan SLI, i encara que MSI hagi hagut de canviar l’eslògan (no era el primer del món) pel primer portàtil amb teclat mecànic retro il·luminat, compta amb moltes prestacions atractives que veurem a continuació.

Micro-Star International (MSI) desafia tota lògica, creant així un ordinador molt potent dins el cos d’un “portàtil”, arribant a convertir-se així en un dels models més potents i poderosos dins el mercat “gaming“.

El MSI GT80 Titan SLI (en el nostre cas el model GT80S 6QF) compta amb una gran pantalla de 18,4 polzades antireflectant Full HD, integra un processador Intel Core i76920HQ (4 nuclis/8 fils) a 2,9-3,8 GHz, 32 GB de memòria RAM DDR4 repartits en 4 slots de 8 GB cadascun, una combinació de 2 SSDs de 256 GB (512 GB en total), un HDD convencional d’1 TB a 7200rpm i una bateria de 8 cel·les.

MSI GT80 Titan SLI (GT80S 6QF)

Potser una de les característiques que més criden l’atenció, i que el converteixen en un dels millors i més potents equips del mercat gaming, és la combinació de dues targetes gràfiques Nvidia GeForce GTX 980 amb 8GB DDR5 de memòria dedicada en configuració SLI, dotades del sistema de refrigeració Cooler Boost 3 per a una millor refrigeració independent.

Una altra de les característiques per les quals destaca el MSI GT80 Titan SLI, és el seu teclat mecànic amb interruptors Cherry MX Brown retro il·luminats, a més d’un trackpad que inclou un teclat numèric amb resposta tàctil.

MSI GT80 Titan SLI (GT80S 6QF)

Embalatge, accessoris, connexions…

El MSI GT80 Titan SLI (GT80S 6QF) arriba en una caixa de cartó amb un eslògan especial, l’edició del 29th aniversari, dins el qual trobarem un clauer i un petit drac (mascota de la marca) de peluix.

En el seu interior trobem el portàtil perfectament protegit amb un marc de poliestirè i tots els accessoris organitzats i sota el mateix, entre els quals es troba el seu adaptador al corrent de 330W.

Tornem a fer èmfasi, però el GT80 Titan SLI és un model que deixa de banda tot el concepte que s’associa a un portàtil, compta amb unes dimensions de 45,6 x 33 x 4,9 cm i un pes aproximat de 4,5 Kg amb bateria inclosa, la qual cosa fa que la seva mobilitat sigui una mica molesta, llevant-li així l’atractiu dels ordinadors portàtils.

  • A la part posterior trobem: dues sortides de vídeo HDMI, 2xminiDisplayPort, el connector d’alimentació i l’entrada RJ-45 (Gigabit Ethernet). Tenim així l’opció de connectar fins a 3 pantalles externes.
  • Al lateral dret trobarem: 2 entrades USB 3.0.
  • Al lateral esquerre trobarem: la gravadora BluRay, lector de targetes SD (XC / HC), 3 entrades USB 3.0, sortida òptica S / PDIF 7.1, connector jack 3.5 mm (auriculars i micròfon) i el típic bloqueig Kensington.

La pantalla de 18,4 polzades ofereix una resolució Full HD (1920×1080 píxels) amb una ràtio d’aspecte 16:9 i acabats anti reflexos. MSI no ha optat per una pantalla amb resolució 4K causa de la grandària d’aquesta (el màxim sol ser de 17,3 polzades) i l’elevat cost que suposaria incloure un panell amb una resolució superior. Al marge superior trobem una Càmera web HD (720p/30fps) i un micròfon estèreo.

MSI GT80 Titan SLI (GT80S 6QF)

Una de les característiques exclusives d’aquest model, és el teclat mecànic SteelSeries amb interruptors Cherry MX Brown amb retro il·luminació LED. Al seu costat incorpora un trackpad petit (ens ha resultat una mica incòmode) que inclou un teclat numèric amb resposta tàctil.

Per poder accedir i / o extreure la bateria, hem d’obrir el portàtil per la part inferior, un procés que en qualsevol cas anul·la la garantia del producte, però MSI en la seva política de garantia no ofereix cap pega, ens ofereix la possibilitat d’ampliar memòries i discs sense cap problema. Sense cap mena de dubte, el que més destaca és el sistema de refrigeració Cooler Boost 3 dual, que farà que les temperatures del processador i targetes gràfiques siguin les mínimes possibles.

MSI GT80 Titan SLI (GT80S 6QF)

Proves de rendiment i tests

El MSI GT80 Titan SLI ve amb Windows 10 Pro preinstal·lat de fàbrica, cosa que s’agraeix, ja que ens estalvia la tediosa tasca d’haver d’actualitzar pel nostre compte des de Windows 8.1.

Des de DiariCatalà hem volgut esprémer l’equip per veure el seu comportament, hem utilitzat diferents programes destinats per fer tests i comprovacions de diferents paràmetres dels components que porta integrat l’equip.

Un dels primers programaris utilitzats per a aquesta comesa ha estat CPU-Z, amb aquest programa hem comprovat les especificacions del processador.

Com ja hem comentat compta amb un processador Intel i7-6920HQ de la família Skylake amb tecnologia de fabricació de 14nm. Ofereix 4 nuclis i 8 fils, 8MB de memòria cache L3 i una freqüència de 2,90GHz que pot ascendir fins als 3,80GHz amb la tecnologia Turbo Boost. A la captura veiem que marca un TDP màxim de 45W, a més inclou la gràfica integrada Intel ® HD Graphics 530.

MSI GT80 Titan SLI (GT80S 6QF)

Una altra de les especificacions trobades és la placa base fabricada per MSI, la MS-1814, els mòduls de memòria DDR4 de Samsung de 8GB cadascuna a 2133MHz CL15.

Per comprovar les especificacions de les gràfiques utilitzem el software GPU-Z de TechPowerUp, en la captura adjunta veiem que les gràfiques Nvidia GeForce GTX 980 compten amb 2048 nuclis CUDA (64 ROPs, 170 TMUs), compta amb 8GB DDR5 de memòria dedicada a una freqüència de 1753MHz ( 7012 MHz efectius) sota un bus de 256bits (128 bits per a cadascuna), ofereix una amplada de banda de 224,4GB/s, un farciment de textures de 91,8 GTexel/s i un farcit de píxels de 34,6 GPixel/s. Totes aquestes especificacions han de ser reduïdes a la meitat tal com s’ha fet amb l’ample de bus causa que munten un SLI.

MSI GT80 Titan SLI (GT80S 6QF)

A totes aquestes especificacions, cal sumar-li la connectivitat a xarxes compostes per targetes Gigabit Ethernet Killer E2400 i Killer Wi-Fi ac 1535, així com Bluetooth 4.1.

Gràcies a la cooperació entre MSI i un dels fabricants d’altaveus més importants del món DYNAUDIO, comptem amb un sistema d’altaveus de 4 + 1, 2 altaveus de cada canal que ofereix una experiència de so autèntic; a més comptarem amb Nahimic, que s’especialitza en software de processament de so 3D i millores d’àudio que ofereixen so 7.1 envoltant virtual en alta definició.

MSI GT80 Titan SLI (GT80S 6QF)

Amb el software CrystalDiskMark hem comprovat els comportaments dels SSDs i el HDD, recordem que munta 2 SSDs de 256GB cadascun i un HDD de 1TB a 7200rpm.

A la captura veiem el rendiment dels SSDs, estant a un nivell de 2695MB/s de lectura i 1551 MB/s d’escriptura seqüencial de mitjana. Unes velocitats molt bones.

MSI GT80 Titan SLI (GT80S 6QF)

A continuació us deixem una galeria amb les proves sintètiques realitzades a l’MSI GT80 Titan SLI (GT80S 6QF), hem utilitzats dos softwares amb els quals podreu veure la puntuació obtinguda i la comparació amb altres equips del mercat:

  • PCMARK: en ella vam comprovar com es comporta l’equip davant tasques quotidianes, de treball o de disseny.
  • 3DMARK: amb aquest software vam esprémer la targeta gràfica en diferents situacions, d’aquesta manera vam comprovar el seu comportament i rendiment.

Per acabar us deixem també unes quantes captures de diversos jocs (Assasins Creieu Unity, Project Cars, Far Cry 4 …) a la màxima definició possible, en els quals podrem veure els fps, temperatura de la CPU, memòria utilitzada, temperatura de les gràfiques…

Conclusió final

Podríem concloure dient que el MSI GT80 Titan SLI, és una bèstia. Punt final, però no, tot i ser un equip molt complet oferint un rendiment bestial, té certs punts “negatius”.

Recordem que estem davant d’un ordinador que presumeix de ser portàtil, però el seu pes (4,5 kg) i la seva mida: 45,6 x 33 x 4,9 cm fan que la paraula portàtil perdi la seva definició.

Bé és cert que això queda en segon pla si ho comparem amb tots els seus punts positius, una pantalla de 18,4 polzades Full HD, dos SSDs de 256GB, 32 GB de RAM DDR4, sistema SLI de GTX980 amb un rendiment bestial acompanyat de la refrigeració Cooler Boost 3, el processador i76920HQ d’última generació, etc. Una infinitat de components que fan que vessi de potència a dojo. I a més, no oblidem el seu excel·lent teclat mecànic SteelSeries amb polsadors Cherry MX Brown, que li atorga a aquest equip una característica única entre els altres.

Però un moment, no oblidem el seu preu, aquest model en concret podem trobar a un preu a la venda de 5399 euros, un preu que no està a l’abast de molts, per la qual cosa es presumeix com un dispositiu exclusiu. Pel que si volem optar pel portàtil més potent del mercat, haurem de gratar bastant la butxaca.

MSI GT80 Titan SLI (GT80S 6QF)

La puntuació que li donem des de DiariCatalà després de totes les proves fetes i analitzant els pros i contres, és d’un 9,5/10.