Revolucionària tecnologia de memòria 3D XPoint d’Intel

  0
  Nova tecnologia de memòria 3D XPoint d'Intel | Diari Català

  Nova tecnologia de memòria 3D XPoint d'Intel | Diari Català

  Intel mostra una nova tecnologia revolucionària de memòria 3D XPoint

  Aprofitant la conferència d’Oracle OpenWorld, Intel aprofita l’oportunitat i mostra la revolucionària tecnologia de memòria 3D XPoint, que pretén substituir l’actual NAND flash, que es troba en els discs d’estat sòlid, SSD, d’alt rendiment, oferint guanys exponencials en la seva densitat i rendiment.

  Optane, nom en clau per als pròxims SSD 3D XPoint d’Intel, basat en les interfícies de memòria de les unitats d’emmagatzematge convencionals (PCIe M.2, U.2, targetes PCIe) i el modern protocol NVMe.

  Es va fer una petita demostració del rendiment en un servidor X5-2 d’Oracle pertanyent a la sèrie 1U de servidors, on es van cronometrar temps 4.42 vegades més ràpids en rendiment d’accés de memòria aleatori i 6.44 vegades millor latència, que el SSD més ràpid amb memòries NAND flash en aquests factors de forma. Optane promet augmentar el rendiment 7.13 vegades quan sigui utilitzat sota programari d’Oracle.

  Això va ser només una part de la demostració, l’altra part és un nou artefacte audaç, un prototip de SSD basat en memòria 3D XPoint en un DIMM de DDR4. Intel preveu emmagatzematges SSD d’alta capacitat per eliminar els colls d’ampolla pel que fa a sistema, i utilitzar directament el controlador de memòria integrat en el processador.

  Els integradors de sistemes seran capaços de combinar mòduls de memòria DDR4 DRAM amb mòduls Optane DIMM, acabant amb una possible interfície d’emmagatzematge amb menor latència.

  Segons el CEO d’Intel, Brian Krzanich, els mòduls de memòria 3D XPoint Optane DIMM, serà l’emmagatzematge més proper que hi haurà anat mai als nivells d’acompliment de DRAM, i han d’accelerar enormement les implementacions de bases de dades en memòria.

  Font: TechPowerUp