El clàssic d’aquest dijous al Palau Blaugrana tornarà a ser un duel entre dues llegendes del bàsquet espanyol

No ens cansarem mai de veure’ls. Tot i que és inevitable que el seu final està més a prop que mai, Felipe Reyes (Real Madrid) i Juan Carlos Navarro (Barcelona) són, possiblement, els dos mites espanyols més importants en actiu que té l’ACB en aquest moment a la lliga (comptant que Gasol està a l’NBA).

El blaugrana suma 22 títols en tota la seva carrera, mentre que el madridista “només” n’ha pogut aixecar 15. Tots dos són els capitans dels dos equips més importants del bàsquet espanyol. O, almenys, els capitans dels equips que s’han repartit els últims 20 títols nacionals (entre Supercopa, Copa i Lliga).

I aquest dijous es veuran les cares en un clàssic decisiu a l’Eurolliga. Qui perdi dels dos es complicarà el seu accès els quarts de final. Si guanyessin els blaugrana, es col·locarien tercers en la classificació del Grup F amb el basket average guanyat.

La passió, la lluita, la intel·ligència tàctica… Reyes, que amb el pas dels anys sembla més jove, és un pilar fonamental en els esquemes de Pablo Laso. Un malson per la defensa rival per com treballa el rebot ofensiu i una assegurança de vida pel Madrid per la seva entrega constant.

El talent, el lideratge, les cistelles impossibles… Navarro, màxim anotador de la història de l’Eurolliga. Pocs adjectius cal afegir el millor jugador que ha tingut mai el Barça. Ara, amb un rol diferent al de fa uns anys, segueix sent decisiu en els moments calents del partits.

Estem davant els últims duels entre dues llegendes. Gaudim-los, perquè són irrepetibles. Dos dels caps visibles d’aquella generació del 99 històrica, la millor del bàsquet espanyol (i català).