Rita Barberá: “Manifesto rotundament que col·laboraré incondicionalment amb la justícia”

0
Rita Barberá Operació Taula Corts Valenciaes
La senadora i exalcaldessa Rita Barberá durant una roda de premsa. Foto: Europa Press.

L’exalcaldessa de València ha comparegut davant els mitjans per dir que accepta comparèixer davant el jutge del Suprem

L’exalcaldessa de València i ara senadora del PP, Rita Barberá, ha comparegut avui per segona vegada davant els mitjans de comunicació per expressar les seves opinions sobre l’oportunitat que ha ofert el jutge del cas Taula, Víctor Gómez, de declarar de manera voluntària. “Des del respecte i acatament de l’Estat de dret, accepto aquest oferiment”, ha dit.

En una compareixença més curta que l’anterior, Barberá ha afirmat que “col·laboraré incondicionalment amb la justícia”, ja que segons la senadora tota la informació que s’ha donat “és totalment falsa, i ho diré aquí, davant el jutge, ara i quan faci falta”. “Vull que tots els valencians i tots els espanyols sapiguen que agraeixo de veritat al jutge aquest oferiment”.

“No he conegut mai si ha hagut blanqueig de diners ni a l’ajuntament ni al partit”, ha afirmat:  “Cap dels diners en negre provenen de mi. Tot això es totalment fals”. Rita Barberá ha reconegut que no ha tingut “el sumari en mà” i que no ha tingut temps “de mirar els mitjans de comunicació”. L’exalcaldessa ha avisat que no hi ha res nou respecte a les filtracions publicades anteriorment i que cal que es recordi que “la càrrega de prova recau sobre qui acusa, no sobre qui s’ha de defendre”. “Amb proves, no amb suposicions ni amb punxades telefòniques”.

Rita Barberá ha fet èmfasi amb la seva col·laboració “incondicional” amb la justícia perquè, diu, no té res a amagar. També ha carregat contra els partits i moviments socials que la increpen, sobretot al PSOE, del qual ha enumerat causes per corrupció encara obertes. “El desllenguat senyor Mata que mire al seu partit, és vergonyós que es dirigeixi a mi en els termes que ho està fent”.

Segons la senadora, el president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, ha parlat amb ella i està al corrent de la seva decisió. “Sí hi he parlat però no vaig a dir res de les converses privades. M’han educat en els valors positius de la vida i no criticaré a cap company, tan de bo tot el món fes el mateix, ens aniria millor”.

El cas Taula i la imputació de Barberá

És el segon cop que l’exalcaldessa i senadora Rita Barberá compareix davant els mitjans per donar explicacions sobre les imputacions pel cas Taula. En ambdós casos ha defensat que ni l’ajuntament ni ella mateixa han comès cap delicte de blanqueig o de pagaments en B, a més d’afirmar que “no sabia res” del que feien els seus companys al consistori.

Al ser senadora, Barberá té la condició d’aforada, per la qual cosa només pot ser imputada pel Tribunal Suprem per la qual cosa el jutge instructor del cas Taula, Víctor Gómez, ha iniciat el tràmit d’elevació a aquell tribunal d’una exposició raonada dels motius pels quals sol·licita la seva imputació per un suposat delicte de blanqueig de capitals. Rita Barberá podrà comparéixer davant el jutge en un termini de 20 dies.

Gómez ha dictat un auto en què diu que “existeixen indicis suficients de la participació” de la senadora popular en els fets tal i com ho demostren els escrits que han presentats pels fiscals, que “contenen indicis racionals que fundamenten jurídicament aquesta petició”.

El delicte de blanqueig no només s’atribueix a Barberá, sinó a una cinquantena de membres del grup popular de l’Ajuntament de València, entre els quals es troben 9 dels 10 membres de la cúpula del PP regional. Segons les investigacions, regidors i treballadors del grup haurien ingressat 1.000 euros al compte del PP mentre que en paral·lel els rebien en metàlic des d’un origen desconegut.