Rita Barberá no es presenta a Les Corts

0
Rita Barberá Operació Taula Corts Valenciaes
La senadora i exalcaldessa Rita Barberá durant una roda de premsa. Foto: Europa Press.

La senadora del Partit Popular Rita Barberá ha enviat un escrit a Les Corts per avisar que no assistiria per donar explicacions sobre el Cas Taula

A primera hora del matí, l’exalcaldessa de València i senadora del Partit Popular Rita Barberá ha fet arribar un comunicat a Les Corts valencianes per confirmar que no assistiria a la Comissió de Coordinació, Organització i Règim de les Institucions de la Generalitat. Compromís i Podemos havien sol·licitat que Barberá compareixés per donar explicacions sobre l’Operació Taula.

En aquest document, Rita Barberá ha afirmat que “resulta evident que la finalitat de la sol·licitud de la meva compareixença, una investigació judicial que es troba sota secret de sumari, és aliena a la meva activitat a la Cambra Alta”. La senadora, que va organitzar una roda de premsa el passat dijous, ja va avisar que segurament no compareixeria a Les Corts valencianes perquè considerava que era innocent i que ella no tenia res a veure amb el procés d’investigació que ha portat a la cúpula del PP valencià a ser investigada.

Rita Barberá ha apuntat a més que a aquesta Comissió no es fa una “menció expressa als acords previs de la Mesa i la Junta de Síndics” i que comparèixer tal i com van demanar Compromís i Podemos “no se cenyeix als usos i costums parlamentàries de Les Corts”. Tot i la seva negativa, la Comissió de Coordinació s’ha reunit igualment per a què cada grup exposi què en pensa de l’absència de la senadora popular.

La presidència de la Comissió encapçalada per Boix Pastor ha demanat un informe als serveis jurídics de les Corts valencianes per poder respondre a Rita Barberá i determinar si l’exalcaldessa de València haurà de comparèixer de manera obligatòria davant la Comissió o si, per el contrari, no ha de donar explicacions sobre la trama de corrupció que hi ha haver a l’Ajuntament de València mentre ella estava com a alcaldessa. Després de la reunió de la Comissió s’ha aprovat, amb l’abstenció dels populars, tornar a demanar la compareixença de Rita Barberá, aquest cop a petició només de Compromís.

L’Operació Taula, derivada del Cas Imelsa, es va desenvolupar quan Rita Barberá era alcaldessa de València. De moment, hi ha 80 imputats entre els quals es troba tota la cúpula del Partit Popular valencià. De la totalitat de les persones investigades, 50 són càrrecs públics i electes entre els quals es troben regidors, exregidors i assessors del grup municipal popular.