Rivals durs per a Nadal i Ferrer a Londres

0
Murray, el favorit del grup de Nadal i Ferrer | FOTO: The Guardian
Murray, el favorit del grup de Nadal i Ferrer | FOTO: The Guardian

Andy Murray i Stan Wawrinka, rivals durs per a Nadal i Ferrer a la Copa Masters de Londres

Andy Murray i Stan Wawrinka seran rivals durs per a Nadal i Ferrer. Cert és, però, que el sorteig ha estat benèvol per als dos jugadors espanyols ja que han evitat Novak Djokovic, rival a batre per a tothom, i Roger Federer, que ha culminat una temporada extraordinària als seus 34 anys. Tot i això, Murray i Wawrinka no són, ni molt menys, jugadors que puguin posar les coses fàcils.

Andy Murray, al detall

L’escocès Andy Murray és el favorit del grup i segon del torneig. Com a únic britànic de la competició disputada a Londres, l’ídol local comptarà amb el recolzament d’un públic que l’admira per haver aconseguit que el tennis de Gran Bretanya tornés a brillar a la seva terra, deixant enrere al 2013 els 77 anys en blanc a Wimbledon dels jugadors natals des de que Fred Perry s’alcés amb el Grand Slam més clàssic.

Andy Murray és un dels rivals durs per a Nadal i Ferrer. Arriba en un bon estat de forma, després d’haver arribat a la final de París, en una temporada en la qual va sortir vencedor dels Masters 1000 de Madrid i París. El seu potencial físic va acompanyat amb un complet repertori de cops en el qual destaca el seu revés a dues mans, amb el qual és capaç o bé d’atacar amb potència al rival per definir la jugada o desplaçar-lo de la pista, o bé de canviar la dinàmica del punt amb els seus canvis d’efecte pla i tallat.

Després del seu primer enfrontament amb Roger Federer, a qui va derrotar, el suís el va considerar un jugador massa defensiu que havia de progressar per arribar a fer-se important. Res més llunyà de la realitat. A Andy Murray no l’importa cedir un parell de metres darrere la línia per buscar el moment oportú de llançar-se sobre la seva presa quan en veu l’oportunitat. La clau per vèncer-lo estarà en no permetre que el jugador recuperi aquests metres amb les seves restades i el seu servei.

Stan Wawrinka, al detall

El suís Stan Wawrinka ja va demostrar a París en l’últim Masters 1000 de l’any l’amenaça real que pot arribar a ser per als tenistes espanyols, derrotant a Rafael Nadal als quarts de final. Serà un altre dels rivals durs per a Nadal i Ferrer per passar a les semifinals del torneig. Tot i haver disputat una temporada irregular, aquest any Wawrinka ha guanyat el segon Grand Slam de la seva carrera a Roland Garros, tenint també actuacions destacades als oberts d’Austràlia i Estats Units.

Wawrinka és un tennista versàtil que troba en el revés la millor arma del seu repertori. És considerat el revés a una mà més efectiu del circuit en l’actualitat, ja que utilitza la seva potència per generar un gran poder ofensiu. El suís és un jugador que funciona en tot tipus de superfícies gràcies al seu domini del servei, la volea i el joc de fons de pista. Li agrada ser dominador dels punts utilitzant les armes esmentades.

Ha millorat mentalment tot i que, de vegades, encara flaqueja com, per exemple, en la final de l’Obert d’Austràlia del 2014, on va patir per derrotar un Rafael Nadal lesionat que amb prou feines es podia moure. La clau per guanyar a Wawrinka resideix en moure’l constantment i atacar-lo amb cops angulats perquè no pugui prendre la iniciativa del joc ni colpejar la pilota de feorma còmode.