Rivera acusa els independentistes de “fer victimisme”

0
Albert Rivera
EP: Albert Rivera
Albert Rivera
EP: Albert Rivera

Amb les declaracions d’Ortega i Rigau

El president de C’s, Albert Rivera, ha defensat aquest dimecres que el nacionalisme “no desaprofita mai una ocasió per fer victimisme i que si a sobre els ho poses fàcil, doncs ho fa més bé“, referint-se a les declaracions de la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, i la vicepresidenta Joana Ortega, imputades per l’organització del 9N.

A preguntes dels periodistes en roda de premsa, al costat del president i portaveu del grup parlamentari a Andalusia, Juan Marín, Rivera s’ha pronunciat així després que el president en funcions de la Generalitat, Artur Mas, i altres membres del Govern acudissin a les portes dels jutjats i participessin en manifestacions posteriors.

Ha assegurat que Mas i el seu equip són especialistes en aquest tipus d’escenografies, ha demanat no errar “en el xut perquè qui compareix no són els catalans, sinó la senyora Rigau per donar instruccions i per pressionar funcionaris per obrir col·legis públics que havien d’estar tancats aquell dia”.

Per al líder de C’s, el problema es troba en el fet que el PP i la Fiscalia no van actuar prèviament, sinó després.

[quote]  “Jo no volia veure querelles, sinó col·legis públics que aquell diumenge estiguessin tancats i no pas utilitzats per un partit polític o per un govern”, ha afegit Rivera.[/quote]

Ha recordat també que quan l’expresident de la Generalitat de València Francisco Camps va declarar pel cas dels vestits també hi hauria membres del PP a la porta i es va criticar, o que l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol “muntava una manifestació quan l’atrapaven amb Banca Catalana”.

  “Ara veiem en aquest cas uns senyors que han utilitzat presumptament diners públics, escoles públiques i una televisió pública per fer un acte polític a les escoles públiques“, ha destacat Rivera, que ha rebutjat que les escoles públiques a Catalunya siguin l’escenari d’actes polítics.

Finalment, ha assegurat que coneix funcionaris que es van negar al seu moment a lliurar les claus d’aquells col·legis: “Algun o alguna anava a les llistes de Ciutadans”, ha conclòs el líder de la formació.