Rivera afirma que mai ha vetat Rajoy

0
Mariano Rajoy Albert Rivera
Mariano Rajoy (dreta), reunit a La Moncloa amb Albert Rivera | Foto: Europa Press

Albert Rivera insisteix en el fet que la millor solució és formar un Govern a tres bandes amb PP, el PSOE i Ciutadans

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha afirmat aquest dijous que el seu partit mai ha vetat Mariano Rajoy com a president del futur Govern espanyol i ha evitat avançar com es posicionaran els diputats de C’s en la votació d’investidura del candidat del PP a La Moncloa.

Quan ha entregat la seva acta de diputat al Congrés i fer els tràmits necessaris per convertir-se en parlamentari, Rivera ha insistit en el fet que la millor solució seria que el PP, el PSOE i Ciutadans entaulessin una negociació a tres bandes per formar “un Govern espanyol de renovació i de consens”.

Si això no tira endavant, el “pla B” seria, segons la seva opinió, un Executiu central de Rajoy en minoria gràcies a l’abstenció del PSOE en la investidura. En aquest cas, si el que hi ha és un Gabinet “continuista, amb la mateixa línia, el mateix president i el mateix Govern espanyol”, Ciutadans “serà en l’oposició”.

Quan els periodistes li han preguntat què votaria la formació taronja en aquest segon escenari, Rivera ha contestat que ja ho ha explicat moltes vegades i que “no hi ha cap novetat” respecte al que va dir en la campanya electoral i en “els últims mesos”.

Ja que durant la campanya Rivera va dir que Ciutadans no només no votaria a favor de la investidura de Rajoy, sinó que ni tan sols s’abstindria, li han demanat que aclareixi si segueix vetant el líder del PP. “No hi ha veto a Rajoy, ja ho hem dit, mai no ni ha hagut. Nosaltres estarem en l’oposició responsable”, ha contestat.