Rivera diu que el seu pacte amb PP per a la Mesa “no suposa res més”

0
Albert Rivera, líder de Ciutadans
Albert Rivera, líder de Ciutadans|Europapress

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, afirma que CDC no compleix els requisits per tenir grup i no veuria bé que PP o PSOE cedissin escons per permetre’ls-ho

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha afirmat aquest dimarts que el seu acord amb el líder del PP, Mariano Rajoy, perquè Ana Pastor presideixi el Congrés a canvi d’assegurar-se dos llocs a la Mesa “no suposa res més”, és a dir, que no votarà a favor de la investidura del popular com a president del Govern central.
També ha confirmat que no volia per al lloc de president del Congrés el ministre de l’Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, per “l’escàndol” que ha sorgit arran de les seves converses sobre investigacions a polítics independentistes: “No és la persona més adequada per al diàleg i el consens.”

Rivera tampoc volia la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, perquè pel seu lloc pot ser ella qui hagi de “donar comptes davant de la Justícia de la imputació del seu partit i de la seu embargada del PP” i no volen que això esquitxi la Presidència del Congrés.

En canvi, creu que Ana Pastor respon al perfil “constitucionalista” i “institucional” que requereix el càrrec, en lloc del membre d’En Comú Podem Xavier Domènech “ni cap invent de Podem amb els independentistes”. També ha destacat que l’acord ha aconseguit una Mesa plural en què els dos membres de Ciutadans seran necessaris per a qualsevol majoria.

 

Rajoy admet que pot governar en minoria

D’altra banda, ha valorat com a important que Mariano Rajoy hagi admès que pot governar en minoria i ha subratllat que per això seran important els partits de l’oposició. En aquest context, ha reclamat al PSOE que es mogui “lleugerament” per permetre que es formi govern. “No és que el PSOE s’hagi de casar o fusionar amb el PP”, ha dit.

Segons ell, el PSOE ha de “resoldre el dilema” entre anar a unes terceres eleccions o permetre un Govern central del PP i ha deixat clar que no espera que un partit que ha governat 21 anys accedeixi a negociar amb de 18 partits per formar un Govern espanyol alternatiu.

“Que posi les seves condicions, però que permeti un Govern central”, ha dit, i ha cridat també el PP a esforçar-se per aconseguir aquesta negociació amb el PSOE que porti que els socialistes s’abstinguin i permetin l’arrencada del Govern espanyol.

 

Grup per a CDC?

D’altra banda, ha deixat clar que CDC no podria tenir grup parlamentari propi amb els seus resultats electorals, perquè no té ni un 5% dels vots en l’àmbit nacional ni un 15% de paperetes en les circumscripcions en les quals s’ha presentat.

Una altra cosa, ha dit, és que PP o PSOE decideixin prestar-los escons per permetre’ls tenir grup, però ha deixat clar que ell no ho compartiria. “Prestar votants del PP a un partit independentista no sé si els votants del PP estaran molt d’acord, perquè tinguin més diners, més temps i més presència”, ha dit, abans de reconèixer que no té constància que hi hagi negociacions en aquest sentit.