Rivera, al PP: “Qui pensi que l’enemic és Ciutadans, que s’ho faci mirar”

0
Albert Rivera ciutadans gran coalició
Albert Rivera, al Congrés dels Diputats | Foto: Europa Press

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha respost a Mariano Rajoy sobre la campanya engegada des del PP contra la seva formació

“Qui pensi que l’enemic és Ciutadans que s’ho faci mirar. L’enemic d’Espanya no sóc jo ni Ciutadans, és la corrupció, l’atur, el populisme i el separatisme”. Així responia el líder de Ciutadans, Albert Rivera, a l’estratègia del PP d’anar “sense pietat” contra ell i la seva formació, segons ha publicat el diari El Mundo.

En un esmorzar informatiu organitzat per Ceal Ibérico a l’hotel Eurostars de Madrid, Albert Rivera ha contraatacat als populars: “tant de bo Rajoy no hagués tingut pietat amb la corrupció, la precarietat laboral o amb els de l’amnistia fiscal”, ha dit. El líder de Ciutadans ha avisat que “el 27-J ens haurem d’entendre d’una manera o altra” i “estendre ponts per dialogar amb els principals partits”, ja que les majories tornaran a ser improbables a les noves eleccions.

L’estratègia que segons El Mundo seguiran Mariano Rajoy i els seus és la d’anar contra Ciutadans, incloent-lo dins “les esquerres” i criticant-lo pel seu pacte amb el PSOE durant les negociacions de govern post 20-D. El que intenten aconseguir els populars amb aquesta estratègia és recuperar el vot de centre-dreta, del qual una part va marxar a Ciutadans mentre que una altra es va abstenir.

Cal tenir en compte que un 15% dels que van votar a Ciutadans a les passades generals -segons l’enquesta de El Mundo – havien votat al Partit Popular. A això cal sumar-hi el vot indecís, que després del 20-D es traduïa en un 16,7% que van dubtar entre votar a Ciutadans i PP, tal i com mostrava el CIS postelectoral.

L’estratègia dels de Rivera, en canvi, passa per l’aposta pel consens i el diàleg amb el PP inclòs, però sense Mariano Rajoy al capdavant. Els de la formació taronja es presenten com a garantia de pacte i estabilitat, ja que tant poden aconseguir un acord amb els socialistes com amb els populars.

Molts dels ciutadans ens veuen com la solució i no part del problema. Cal deixar de veure les coses des de la talaia, el búnquer i baixar a l’arena. Sense lideratge no hi ha canvi al món”, ha dit durant l’esmorzar, amb una clara referència a Mariano Rajoy.