Rivera proposa una “gran coalició” liderada per un independent

0
Albert Rivera ciutadans gran coalició
Albert Rivera, al Congrés dels Diputats | Foto: Europa Press

El líder de Ciutadans creu que aquesta opció, que demana el suport de PP i PSOE, podria desbloquejar la situació i evitar eleccions

Albert Rivera, líder de Ciutadans, confia, com el president Mariano Rajoy, en que l’anomenada “gran coalició” és, hores d’ara, l’única via per evitar que el 26 de juny es repeteixin eleccions generals a Espanya. Per aquest motiu, Rivera ha tornat a insistir aquest dijous en la necessitat d’una entesa entre PP, PSOE i el seu partit.

Per primer cop, però, Rivera ha deixat la porta oberta a que cap dels líders d’aquests partits sigui el president. “Si els líders polítics som el problema, donem un pas enrere”, ha expressat durant una entrevista a Telecinco. Un líder independent és ara la proposta de Ciutadans per salvar la legislatura, creant el que ha anomenat un “govern de transició” amb “un president, un vicepresident i un equip de consens”.

Preguntat sobre els motius de per què la situació política a Espanya ha arribat a aquest punt sense haver investit president, Albert Rivera ha contestat que, en la seva opinió, “el problema ha estat més de persones que de continguts”. Potser per això Rivera creu convenient buscar un candidat a president que creï cohesió entre els diferents partits. Demana el líder de Ciutadans, però, que aquest candidat sigui un diputat, tot i no descartar que, en cas de ser necessari, es podria buscar un independent sense afiliació a cap partit i ha posat l’exemple de Mario Monti, el tecnòcrata que va ser primer ministre italià per uns mesos després de la sortida de Silvio Berlusconi.