El líder de Ciutadans espera que Rajoy es presenti a la investidura per “posar en marxa el crono” i demana al PSOE que sigui “responsable”

Albert Rivera ha arribat a La Zarzuela amb ganes de forçar les posicions dels dos principals partits, PP i PSOE. Durant la conversa amb el Rei Felip VI el líder de Ciutadans li ha transmès la preocupació pel fet que “els dos principals partits del país es donen l’esquena” i, tal com ha explicat als mitjans després de la reunió, li ha plantejat els dos únics escenaris possibles per desencallar la situació: o bé un govern entre “les forces constitucionalistes” que sumaria més de 230 escons; o bé un govern en minoria de Mariano Rajoy que adopti acords puntuals “pels temes més importants” durant la legislatura.

Rivera ha deixat clar que la seva intenció és que el Rei plantegi aquestes possibilitats als líders de PP i PSOE per forçar el posicionament de cadasqún: el de Mariano Rajoy per a que es presenti a la investidura per “posar en marxa el crono” i el de Pedro Sánchez, que manté que el seu partit votarà ‘no’ si el candidat del PP es presenta a la investidura. Aposta, però, per que Felip VI proposarà a Rajoy la formació de govern, basant-se en el fet que ja li va proposar després del 20D, quan el PP tenia menys escons.

Malgrat tot, Rivera s’ha mostrat pessimista pel que per a ell és el pla ‘a’ -la gran coalició-. “Si Rajoy ho fia tot a la cadira de Rajoy i Pedro Sánchez al ‘no’ a tot el que prové del PP, fracassarà”. El líder de Ciutadans, però, no veuria malament el govern minoritari del PP. “No és la nostra opció però si serveix per posar això en marxa, endavant”, ha expressat en roda de premsa. El que falta, diu Rivera, “és l’abstenció del PSOE”, que creu ha d’existir després que aquest matí el portaveu socialista, Antonio Hernando, hagi reconegut que no hi ha alternativa a la investidura de Rajoy.

 

Descarta les terceres eleccions

Rivera, que ha plantejat dos possibilitats al Rei Felip VI, ha descartat implícitament el que una periodista li ha presentat com el ‘pla C’, les terceres eleccions. “Tots hem de treballar per una solució” que eviti uns nous comicis, ha argumentat Rivera. Qüestionat pel fet que les enquestes senyalen que uns nous comicis afavoririen al PP, Albert Rivera descarta que “ningú estigui fent càbales sobre si li convenen unes terceres eleccions”.

Per evitar aquests nous comicis, Rivera ha assenyalat al PSOE com qui té la principal responsabilitat. “He escoltat al PSOE dir que no vol unes terceres eleccions, però al temps diuen que votaran en contra de la investidura”, ha destacat Rivera, que considera això una incongruència.

Compartir
Article anteriorAlbiol avança que Rajoy no es presentarà a la investidura
Article següentAgredeixen tres noies de 19 anys per cantar en català
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]