El líder de Ciutadans transmet a Mariano Rajoy que no li donarà suport a la investidura però fa una crida per l’abstenció del PSOE

El president espanyol en funcions, Mariano Rajoy, no comptarà amb el suport de Ciutadans si es presenta a la investidura. En la reunió mantinguda aquest dimecres entre Rajoy i el líder de Ciutadans, Albert Rivera, aquest últim li ha reiterat la seva oferta d’abstenció en la segona votació però ha subratllat que no votarà a favor. Tal com ha explicat Rivera en roda de premsa posterior a la trobada amb el president en funcions, “Rajoy sap que no li donarem suport”, malgrat ha deixat clar que en cap moment el líder del PP li ha demanat el seu suport.

Per Rivera la qüestió no és si Ciutadans vota a favor de la investidura de Mariano Rajoy, sinó que el PSOE passi del ‘no’ a l’abstenció “per no bloquejar Espanya”. “Som l’únic partit que no votarà en contra de Rajoy”, ha destacat Rivera, que malgrat considera no ser “el mediador entre el PP i el PSOE” reclama al líder socialista, Pedro Sánchez, un canvi d’actitud.

Després de comprovar Rajoy que Ciutadans no votarà a favor d’ell i amb el PSOE mantenint-se ferm en el ‘no’, Rajoy haurà de comunicar al rei Felip VI si es presenta definitivament a la investidura, pas que Rivera li ha exigit que faci. Segons apunten alguns mitjans, Rajoy meditava abans de la seva reunió amb el líder de Ciutadans que, en cas de no aconseguir el seu vot favorable, declinaria l’oferiment del rei, com ja va fer després del 20D.

La reunió entre Rivera i Rajoy ha servit, això sí, per refermar l’entesa en altres aspectes, com la creació d’un Pacte per Espanya per mirar de frenar el procés sobiranista. Tant Ciutadans com el PP han estat els qui, amb els seus vots, han deixat CDC sense grup propi tant a Senat com a Congrés.