El líder de Ciutadans afirma acudir a la reunió amb “actitud constructiva” però creu “no pot fer molt més” que oferir l’abstenció ja anunciada

El president de C’s, Albert Rivera, acudeix aquest dimecres a la seva reunió amb el president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, amb “actitud constructiva” amb vista a la investidura però insistint que amb els seus 32 diputats “no pot fer molt més” que oferir l’abstenció que ja ha anunciat fa setmanes.

Rivera va intervenir aquest dimarts davant del seu grup parlamentari i ha demanat públicament a Rajoy que es presenti a la investidura aquest mes d’agost, mentre que va aconsellar al secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, que actuï amb “sentit comú” i que negociï l’abstenció dels socialistes per deixar governar al PP.

El líder de Ciutadans ha expressat així la seva preocupació per la “falta de responsabilitat” del PSOE i del PP i per “l’entossudiment i l’egoisme personal” que, segons la seva opinió, Rajoy i Sánchez semblen estar anteposant al “sentit d’Estat”. “Cap ha estat a l’altura de les circumstàncies”, ha afirmat després de la reunió que van mantenir el líder del PP i el del PSOE a la cambra baixa.

Segons la seva opinió, el cap de l’Executiu en funcions “ha de dir-li ‘sí’ al Rei i a la Constitució”, i la presidenta del Congrés ha de fixar data i hora per al debat d’investidura i la petició de la confiança a la Cambra per part del candidat.

 

Sánchez ha d’acceptar la realitat

Sánchez, per part seva, hauria d’actuar amb “sentit comú”, segons Rivera, i escoltar l’expresident del Govern Felipe González i als ‘barons’ socialistes que, com l’extremeny Guillermo Fernández Vara, defensen que el PSOE s’abstingui en la votació d’investidura de Rajoy.

“Quan un no pot governar ni té govern alternatiu, no pot condemnar al seu país al bloqueig institucional i a una crisi sense precedents”, així que “li demano al senyor Sánchez que accedeixi almenys a negociar aquesta abstenció” i que a canvi “demani el que crea convenient”, ha dit.

El líder de Ciutadans ha instat el dirigent socialista a “acceptar la realitat” i assumir que el seu paper està en l’oposició, en comptes de votar ‘no’ a Rajoy com a president del Govern i “portar a unes terceres eleccions”.