Un robatori de fibra òptica obliga a paralitzar l’AVE a Catalunya

0
Foto: Europa Press
Foto: Europa Press
Foto: Europa Press

Segons Renfe, uns 20 combois i més de 4.500 passatgers s’han vist afectats per la situació que ha provocat el robatori d’un cable de coure

La circulació dels combois de l’AVE en el tram de Figueres a Vilafranca del Penedès s’ha paralitzat a causa d’un robatori de cables de coure i fibra òptica. El robatori ha obligat a suspendre també la circulació dels trens d’Alvia i AVANT de Catalunya aquest matí. Segons Renfe, uns 20 trens i més de 4.500 viatgers estan afectats per aquesta situació d’averia, però la companyia ja s’ha posat en marxa i ha habilitat un servei d’autobusos pels viatgers. Aquest servei d’autobusos cobrirà el trajecte comprès entre Camp de Tarragona i Barcelona.

Caos a primera hora del matí a l’Estació de Sants. Llargues cues, aglomeracions al vestíbul i passadissos dels passatgers que tenien la intenció de viatjar a Saragossa, Tarragona o Madrid. La companyia Renfe ha mantingut els seus clients a l’espera durant molta estona sense oferir cap mena de resposta, cosa que ha indignat els usuaris de la xarxa. Un cop més, l’àgora de protesta ha sigut Twitter.

Ara mateix, els únics trens que funcionen amb relativa normalitat a Catalunya, segons ha informat Renfe, són els de la xarxa convencional i els del corredor del Mediterrani. Renfe ha pres mesures i els trens que encara poden circular entre Lleida i l’estació del Camp de Tarragona tenen habilitat un servei d’autobusos perquè els usuaris puguin fer transbord. Els passatgers que s’han vist afectats a Figueres estan sent traslladats en trens de Mitja Distància.