Dues detingudes per fer extraccions bancàries amb DNIs robats a Barcelona

Els Mossos d’Esquadra han detingut dues dones de 19 anys i nacionalitat espanyola, per fer extraccions bancàries amb documents d’identitat robats al metro de Barcelona.

Una de les dues dones ha estat arrestada per delictes d’estafa bancària i usurpació d’estat civil, i l’altra ha estat detinguda per ajudar-la, ha informat la policia catalana en un comunicat.

La investigació va començar quan una dona va afirmar que li havien fet cinc extraccions bancàries del seu compte per un valor superior a 7.800 euros, des d’entitats bancàries a Badalona i Alella (Barcelona).

Els Mossos van comprovar que, a més, el 2014 la mateixa víctima ja havia patit un furt al metro de Barcelona i se li havien extret del seu compte 11.900 euros, i tot i que es va detenir l’autora de l’estafa no es va recuperar la documentació personal.

Per procedir, l’autora dels fets acudia a les oficines bancàries amb el DNI o el permís de conduir de la titular i demanava un extracte dels últims moviments.

Després d’estudiar el tipus de moviments de la víctima i els seus últims ingressos, acudia un altre cop al banc per demanar al personal de l’entitat bancària quantitats en efectiu que sabia, amb seguretat, que s’havien ingressat fa poc.

Els Mossos també han pogut comprovar a través de les càmeres de seguretat que era la dona col·laboradora, i no la principal autora dels robatoris, la que realitzava els reintegraments dels diners robats en efectiu.