Robin, smartphone amb emmagatzematge il·limitat?

  0
  Robin, smartphone amb emmagatzematge il·limitat?

  Robin, smartphone amb emmagatzematge il·limitat?

  Robin: el primer smartphone Android basat en el núvol que promet emmagatzematge il·limitat

  Desenvolupat per una startup composta per exempleats d’Apple, HTC i Google, es tracta d’un producte que ha triat a Kickstarter com a trampolí cap a les aigües del mercat. Amb una pantalla de 5.2 polzades, un processador Snapdragon 808 i 3GB de RAM, es destaca per gestionar en forma intel·ligent l’espai d’emmagatzematge, portant en forma automàtica el contingut al núvol sobre la base dels hàbits de l’usuari. Per exemple, allò que és utilitzat amb menys freqüència deixa de restar espai a la capacitat nativa.

  Haver escollit el nom d’un de segona fila per naturalesa, per ventura hagi estat la millor elecció per a un producte que procura asseure un precedent en la indústria mòbil. No obstant això, Robin és un èxit fins i tot abans d’haver debutat formalment al mercat. Es tracta d’un smartphone desenvolupat per la signatura Nextbit (creada en 2012 i composta per tres exempleats d’Apple, HTC i Google) que va ser posat a prova en Kickstarter, la més cèlebre plataforma de finançament col·lectiu.

  L’1 d’octubre és la data establerta per al tancament de la campanya i la meta de 500 mil dòlars va ser per lluny depassada, en rigor, gairebé triplicada, amb més de 3 mil usuaris recolzant la iniciativa. La baixada explicativa en aquella plataforma anticipa de què es tracta aquest innovador projecte. “Robin és l’únic smartphone centrat en el núvol i es torna més intel·ligent cada dia”, anoten.
  Un smartphonecloud-cèntric”

  En l’era de les aplicacions i l’abundant contingut, la indústria mòbil s’esforça a oferir dispositius que comptin amb gran capacitat d’emmagatzematge natiu i que aquest sigui expansible mitjançant targetes microSD. En aquest escenari apareix Nexbit dient que Robin és capaç d’oferir emmagatzematge infinit gràcies al núvol. Com és això?

  En termes físics, el smartphone arriba amb 32GB per a emmagatzematge (aquell que es denomina natiu). 100GB addicionals són oferts en el núvol sense cost addicional i des de Nextbit diuen que aquell volum pot ser estirat (en plans que requereixen desemborsar diners). El directe vincle amb el núvol és una capacitat que al moment inclouen altres dispositius, encara que no els smartphones.

  És cert que certes aplicacions per a mòbils permeten gestionar contingut en el núvol. No obstant això, est és un conglomerat de hardware i programari amb la mira en aquell eteri espai d’emmagatzematge. En aquest sentit, l’equip ofereix algunes funcions interessants relatives a la gestió del contingut i emmagatzematge del mateix. D’una banda, quan es grava un video o s’introdueix una cançó en el telèfon, el sistema preguntarà a l’usuari on desitja emmagatzemar-ho: en el telèfon o en el núvol. També podrà determinar-se que guardi el contingut més pesat directament en el núvol.

  Robin inclou una eina que avalua quins són les aplicacions i contingut menys utilitzats, portant-los al núvol per no ocupar espai d’emmagatzematge físic. Actua de la següent manera: quan una app és poc utilitzada, la desinstal·la, protegeix la informació en el núvol i deixa un ícono que permet tornar a accedir a ella en cas que l’usuari així ho desitgi. La seguretat no queda per fora de la recepta. Prometen transmissió i emmagatzematge encriptat en els servidors.

  Quins són les especificacions de Robin?

  Amb una pantalla LCD de 5.2 polzades amb resolució de 1080p i protegida per Gorilla Glass 4, s’espera que corri amb Android 6.0 (Mashmallow), el flamant sistema operatiu mòbil de Google. El seu processador és un Qualcomm Snapdragon 808, 3GB de RAM, càmera principal de 13 megapíxeles i frontal de 5 megapíxeles (res malament per les selfies en voga) i bateria de 2680mAh. A més, inclou un lector biomètric d’empremtes dactilars i port USB-C. Quant a connectivitat, ofereix WiFi, NFC, Bluetooth i suporta xarxes 4G.

  S’espera que Robin debuti al mercat (també fora d’Estats Units, segons informa la companyia) durant els primers mesos de 2016. Tindrà un valor de 400 dòlars (una mica menys per a aquells que hagin confiat en el projecte en Kickstarter) i haurà de competir amb pesos pesats, això sí, amb un signe diferencial: els seus senyals cloud. Sobre aquest tema, des del lloc BGR van anotar una interessant reflexió. [quote]Aquest smartphone elegant però sense pretensions no és un ‘iPhone killer’ o un ‘Galaxy killer’, i no ‘assassinarà’ a altres telèfons del mercat. Ara bé, serà l’assassí d’un gran problema[/quote] van dir en referència a l’espai per emmagatzemar.

  La producció serà realitzada en Foxconn, la planta de la qual surten molts productes estel·lars de la indústria mòbil, com els iPhones d’Apple. Segons explica Nextbit, això garanteix alts estàndards de fabricació i assemblatge. A més, un interessant aval és l’experiència dels quals dirigeixen la plantilla de Nextbit: segons expliquen, han treballat en desenvolupaments com el G1, en equips Nexus, Evo i en els HTC M7 i HTC M8.

  Aquell caràcter “cloud-cèntric” també es fa evident en el disseny del telèfon que, per cert, és ben elegant: en la seva cara posterior apareix el dibuix d’un núvol. Què un altre signe podria tenir aquest producte que, com a molts dels quals han triomfat en Kickstarster, haurà de validar credencials al mercat real.

  Font: DonWeb