Roda de premsa moguda a Malàisia

0
Márquez espera seguir amb la tònica i guanyar a Malàisia
Márquez reclama Rossi que actui de la mateixa manera que va fer-ho amb Iannone | FOTO: europapress.com
Rossi deixa anar que Lorenzo té un nou aliat, Marc Márquez
FRIEDEMANN KIRN

Rossi: “Ha quedat clar que Lorenzo té a Márquez com a aliat”

La roda de premsa d’avui ha Malàisia ha estat marcada per les declaracions de Rossi dient que Lorenzo té un nou aliat, Marc Márquez, i que ell l’ajudaria a aconseguir el títol, que a Austràlia ja ho va fer baixant el ritme i molestant a ell i a Iannone per afavorir que Lorenzo s’escapés.

He vist la carrera moltes vegades i cada vegada tinc més clar que Marc va estar jugant, va estar jugant amb tots nosaltres. Tenia ritme per posar-se primer i escapar-se, però no ho va fer per ajudar a Jorge. Crec que des d’Austràlia Lorenzo té un nou seguidor, un nou aliat. Si Marc s’hagués posat primer escapant-se, la carrera hagués canviat completament. Ho va fer per ajudar a Jorge, va estar ralentint la carrera en alguns moments” aquestes eren les incendiàries paraules de Rossi a la roda de premsa.

Lorenzo no ha tarda en contestar-li i en dir-li que sí que el va ajudar molt, sobretot a l’última volta avançant-lo. Márquez també ho ha negat tot, dient que si realment l’hagués volgut ajudar no l’hauria avançat a l’última volta.

Crec que és just que en aquestes últimes carreres em jugui el campionat amb Lorenzo i que la resta simplement tracti de fer la seva carrera i de guanyar” remarcava Rossi enviant un missatge a la resta de pilots que puguin estar lluitant amb ells pel podi.

Sobre la carrera de Diumenge Rossi destacava que tant les Ducati com les Honda van molt bé en aquest circuit i que per tant se les ha de tenir en compte en la lluita per la victòria. “Considerant el rendiment de les Ducati poden estar davant, però en els tests d’hivern Iannone estava una mica millor que ‘Dovi’ i per a mi segueix sent el favorit per estar lluitant amb nosaltres o estaran els dos. Les Honda són més fortes que nosaltres, així que potser som sis pilots en comptes de quatre i hi ha un munt de confusió“.

És la primera opció que tinc i això suposa que Jorge té una mica més de pressió perquè ha d’arribar davant de mi i retallar-me algun punt abans de València, però sempre cal donar el màxim i tractar de treballar bé durant els entrenaments i estar llest per a la carrera” remarcava Rossi sobre la seva opció de ser campió ja a Malàisia.

Se sent la pressió. Hem passat per tot tipus de moments i ens queden dues carreres i 11 punts d’avantatge, crec que serà molt difícil, però també un gran combat digne de ser seguit” finalitzava el pilot italià.

Lorenzo no creu que Márquez l'ajudés a Austràlia
YAMAHA MOTOR RACING SRL

Lorenzo: “Arribo a Malàisia físicament molt millor que l’any passat”

Lorenzo arriba a Malàisia 11 punts per sota de Rossi i té com a objectiu retallar més punts a Rossi per arribar a València amb la mínima distància possible.

No, no tinc cap pressió. Crec que en Misano vaig cometre un gran error, gairebé perdo alguna cosa molt important i ara es tracta de guanyar, així que no tinc gens a perdre. Està molt difícil, ho era abans i hem recuperat molts punts i a Austràlia vaig perdre l’oportunitat de dependre de mi mateix, però no passa res, podria no haver retallat gens. Porto tot el campionat darrere i ara tinc la possibilitat de guanyar-ho així que ho donaré tot, no tinc por” comentava Lorenzo en roda de premsa.

La carrera d’Austràlia va ser increïble, era el millor lloc per veure una carrera així, amb quatre dels millors pilots lluitant per la victòria. L’he vist dues vegades i la vaig gaudir molt, sobretot les últimes corbes, però per una altra sèrie de raons no em van agradar gens” explicava Lorenzo de l’espectacular carrera que vam viure Diumenge a Austràlia.

Lorenzo també ha comentat que l’any passat el seu entrenament a la pretemporada no va ser tant bo com aquest i això va fer que a Sepang no arribés molt bé de forma, però que aquest any arriba en plenes condicions.

Respecte la carrera de Diumenge comentava el següent:

Yamaha no ho fa malament aquí, però les Honda són molt fortes i segur que Dani (Pedrosa) i Marc ho donaran tot. No és el pitjor circuit per a mi, encara que no he guanyat, però també portava sense guanyar a Aragó i he guanyat les dues últimes vegades. De vegades he estat molt prop de guanyar, com en 2010, però estava lluitant pel campionat i no volia assumir riscos i en 2013 i 2014 també. Crec que Austin o MotorLand són pitjors i no és tan dolent com indiquen les estadístiques”.

Espero tenir el millor cap de setmana de la meva vida i que les Honda, les Ducati i les Suzuki també ho tinguin, però que sigui pitjor que el meu, i que sigui el pitjor de Valentino” finalitzava un bromista Lorenzo.

Márquez espera seguir amb la tònica i guanyar a Malàisia
JAIMEOLIVARESGGPP2015

Márquez: “M’encantaria estar en mig de la batalla pel títol però no pot ser”

Moltes són les preguntes que ha rebut Marc Márquez sobre la carrera a Austràlia i la seva gran última volta. El pilot català comentava el següent: “Va ser una de les poques carreres aquesta temporades en la que realment vaig poder lluitar amb els millors. L’última volta va ser increïble. No sé com és possible que Lorenzo no s’adonés que l’estava enxampant i no m’ho creia quan vaig tenir l’oportunitat d’avançar-lo. Va ser una de les millors carreres de l’any i la vaig guanyar“.

Respecte la lluita pel campionat entre Rossi i Lorenzo, Márquez lamenta molt no poder estar lluitant també amb ells per ser campió, però diu que és un duel molt divertit de veure.

Austràlia va ser un cap de setmana extraordinari i en carrera espero ser una mica més fort que els altres aquí a Malàisia. Ja ho esperava a Austràlia, però els meus rivals em van obligar a fer un pas al capdavant i esforçar-me fins a l’última volta. De febrer fins a aquí la moto ha canviat molt i espero tornar a lluitar per la victòria el diumenge” finalitzava un Márquez en ratxa i amb moltes ganes.