Price i Peterhansel estan a un pas d’aconseguir la glòria

El pilot portuguès Helder Rodrigues (Yamaha) ha conquistat la penúltima etapa del Ral·li Dakar en la categoria de motos, disputada entre San Juan i Vila Carlos Paz amb 481 quilòmetres d’especial, mentre que l’australià Toby Price (KTM) cada cop està més a prop d’aixecar el seu primer títol com a campió del Dakar. En cotxes el vencedor ha estat el finlandès Mikko Hirvonen (Mini).

Rodrigues, sense res a perdre, s’ha llançat a per la victòria en el penúltim capítol del Dakar i ha guanyat amb 7:32 d’avantatge sobre Price, que mana a la general amb una renda de 35 minuts sobre Stefan Svitko (KTM), i 7:55 sobre el local Kevin Benavides (Honda).

Un cop més, el millor català de la penúltima etapa ha estat Gerard Farres (KTM) amb el setè lloc, mentre segueix vuitè a la general. Laia Sanz ha finalitzat a la setzena posició, mateix lloc que ocupa a la classificació general provisional, just darrere de Jordi Viladoms (KTM).

El pilot francès Stephane Peterhansel (Peugeot) està a només una etapa de conquistar el seu dotzè títol del Ral·li Dakar, el sisè en cotxes, després de la disputa de la penúltima etapa, que s’ha adjudicat Mikko Hirvonen per davant del seu company Nasser Al-Attiyah (Mini).

Peterhansel, que no arriscarà aquest dissabte, té cinc títols en cotxes i sis en motos, per la qual cosa, si confirma el seu triomf demà, igualarà el nombre de victòries en ambdues disciplines. ‘Monsieur’ Dakar compta amb més de 40 minuts de renda sobre el qatarià Al-Attiyah. Nani Roma ha estat cinquè i segueix sisè a la general.

En quads la victòria ha estat per un dels germans Patronelli, en aquest cas Marcos, que és qui també mana a la general, seguit del seu germà. En camions el vencedor de la penúltima etapa ha estat l’holandès Pieter Versluis, mentre que Pep Vila ha estat onzè i Albert Llovera ha acabat al lloc 26 amb tota la il·lusió del món. De Rooy segueix líder de la general.