Roger Federer recupera el número 2 del rànquing ATP

0
Roger Federer recupera numero 2 del ranquing ATP - Diari Catala
El suís, que continua lesionat, surt guanyador tot i empatar a punts amb l'escocès | FOTO: REUTERS

Federer es beneficia de la derrota de Murray i es col•loca segon amb els mateixos punts que el britànic però millor rendiment en tornejos de més categoria

EP | Els tennistes espanyols Rafa Nadal i David Ferrer es mantindran una setmana més a la cinquena i novena plaça del rànquing mundial de la ATP, en una setmana on el balear va caure a les semifinals del Mutua Madrid Open i l’alacantí no va aconseguir superar els vuitens de final. Roger Federer és el gran beneficiat de la nova classificació, ja que tot i continuar lesionat puja fins a la segona plaça en detriment d’Andy Murray.

Entre els 10 primers del món, el serbi Novak Djokovic continua liderant la classificació i suma 1.000 punts més després de la seva victòria a Madrid, mentre que el britànic perd 400 punts per la derrota (defensava el títol de l’any passat) i cau fins a la tercera posició. Federer i Murray se situen amb la mateixa puntuació, 7.525 punts, però el suís surt guanyador pel seu millor rendiment en Grand Slams, Masters 1000 i ATP Finals (6.180-6.120).

Nadal i Ferrer són els més destacats entre els espanyols, mantenint-se en cinquena i novena posició. Pablo Carreño (43), Nicolás Almagro (47) i Íñigo Cervantes (65) són els únics jugadors de ‘l’armada espanyola’ que han aconseguit millorar el seu rànquing.