Romeva aposta pel referèndum per l’estiu de 2017

0
Raul Romeva 2
El conseller d'Afers Exteriors, Raül Romeva |Foto: Europa Press

En una entrevista a un diari escocès, el conseller d’Afers Exteriors destaca el mandat democràtic per la independència que té el Parlament

El conseller d’Afers Exteriors de la Generalitat, Raül Romeva, creu que el referèndum per la independència de Catalunya se celebrarà, com a màxim, l’estiu de l’any vinent. Així ho ha afirmat en una entrevista al diari independentista escocès The National, en la qual ha destacat també el mandat democràtic pel Parlament que va suposar el resultat de les eleccions del 27S.

Per Romeva, la votació de les conclusions de la comissió del procés, realitzada sota polèmica aquest dimecres, és el resultat de “sis mesos de feina” amb l’objectiu “d’avançar en l’exercici de la nostra sobirania”. Sobre el calendari d’aquesta legislatura, Romeva explica que “des de l’inici vam dir que en 18 mesos el poble català podria votar si vol que Catalunya sigui un nou Estat d’Europa o no”. En aquest sentit, entén el conseller que “la data límit és l’estiu de 2017” i és per aquesta data quan entén Romeva que se celebrarà el referèndum per la independència.

Sense deixar clar si aquest referèndum serà unilateral o no, el que sí ha destacat el periodista és la intenció de Romeva de que Catalunya, com Escòcia, pugui negociar “el seu lloc a la Unió Europea”.

 

Compartir
Article anteriorAgredeixen tres noies de 19 anys per cantar en català
Article següentIglesias creu que Ciutadans i PSOE facilitaran la investidura
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]